Junker psovao na sjednici parlamenta

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izgubio je nerve tokom svog govora o planu Brisela o budućnosti EU u Evropskom parlamentu.

Svijet 02.03.2017 | 19:10
Junker psovao na sjednici parlamenta
Šef Evropske unije iznervirao se kada su evroparlamentarci napali njegovu ideju da treba konsultovati građane Unije o tome kojim putem treba ići kako bi se sačuvao savez 27 evropskih država od raspada, preneo je britanski list Dejli ekspres.

U jednom trenutku Junker je opsovao rekavši: "S...e, šta hoćete da uradimo?"

Junkerov ispad desio se posle 75-minutnog izlaganja plana Evropske komisije u pet tačaka, tokom koga su ga poslanici više puta pozivali da izrazi svoj stav o tom dokumentu.

Smernice koje je Brisel izložio u planu kreću se od povratka na trgovinski blok država do federalizacije Unije i njenog pretvaranja u "Sjedinjene Evropske Države".

Junker je odbacio prvu, rekavši da je EU mnogo više od trgovinskog saveza. Odbio je da iznese svoj stav o ostale četiri i dodao da ne želi da prejudicira ishod javne debate.

Naglasio je da želi da se o budućnosti Unije raspravlja širom kontinenta na nacionalnom i regionalnom nivou. "Evropska komisija pažljivo će 'slušati' pre nego što objavi odgovor", rekao je Junker.

Evropskim poslanicima je poručio da "nije diktator" i da su vremena izdavanja dekreta o važnim političkim pitanjima prošla.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Box

02.03.2017 19:25

Čuj prica se o raspadu EU!!! Puče tikva raspašće se kao što su Jugoslaviju rasturili.Ima Boga.

ODGOVORITE
Name

gorča

02.03.2017 19:40

Nek vide šta znači rasturanje jedne složene zajednice kao što je bila bivša SFRJ

ODGOVORITE