Putin: Država nije sponzorisala doping program!

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je spekulacije da je su tamošnji sportisti koristili doping pod pokroviteljštvom države.

Ostali sportovi 06.03.2017 | 17:45
Putin: Država nije sponzorisala doping program!
Putinove reči dolaze posle zahteva Nacionalnih anti-doping saveza (NADOs) na opštu zabranu takmičenja svih ruskih sportista sve dok Rusija ne prihvati da postavi pravilan anti-doping sistem.

"Nikada nismo, a nadam se i da nećemo sponzorisati doping program. Naprotiv, borićemo se protiv dopinga", rekao je Putin, prenosi Rojters.

Putin je priznao da je postojao individualni doping ruskih sportista u prošlosti i da doping sistem u zemlji nije bio na nivou.

"Postavićemo novi sistem koji će funkcionisati", poručio je Putin.

Uoči Olimpijskih igara u Riju prošle godine Svetska anti-doping agencija (WADA) zatražila je od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da suspenduje Rusiju sa takmičenja, ali je taj zahtev odbijen, dok je prepušteno da sportske organizacije same odlučuju o kazni.

Nastup na Igrama u Brazilu propustili su ruski atletičari i paraolimpijci, dok je kasnije nekoliko ruskih osvajača medalja sa raznih takmičenja suspendovano i poništeni su im rezultati.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar