Zvezdin tim za derbi: Samo jedno ime nepoznato!

Po onome što smo videli u utorak na treningu crveno-belih, čini se da promena u timu šampiona i trenutnog lidera Superlige za utakmicu sa najbližim pratiocem neće biti.

Fudbal 28.02.2017 | 22:30
Zvezdin tim za derbi: Samo jedno ime nepoznato!
Iako je do 153. "večitog derbija" ostalo još tri puna dana, neizvesnosti oko tima Crvene zvezde nema mnogo. U to smo se uverili i na jutarnjem treningu u utorak.

Igrači koji su uspešno izneli teret prva dva prolećna kola, bili su u centru pažnje Miodraga Božovića i na pomoćnom terenu stadiona Rajko Mitić. Tokom vežbi sa loptom između dva gola, odsustnog Ričmonda Boaćija zamenio je Srđan Vujaklija. Upravo je ime centarfora koji će od prvog minuta igrati u subotu i najveća dilema kada su u pitanju crveno-beli.

Boaći već dva dana ima problem sa prehladom i propustio je današnji trening.

Iako je malo verovatno da igrač koji je doveden kao najveće pojačanje i nalazi se u golgeterskoj formi zbog prehlade ne bude u timu za tako važnu utakmicu, ukoliko se to, ipak, dogodi, alternative su Predrag Sikimić, Milan Pavkov i Srđan Vujaklija.

Iako je Sikimić najduže u klubu i ima iskustvo iz mečeva sa Partizanom, a Pavkov je tokom priprema i protiv Novog Pazara imao prednost u odnosu na Vujakliju, čini se da bi 28-godišnji Novosađanin mogao da dobije prednost za duel sa Partzanom. Ukoliko Boaći bude bio na terenu, onda kao prvi izbor zamene.

Što se tiče ostalih pozicija, za očekivati je da zaigraju isti igrači koji su savladali Novi Pazar 2:0 i OFK Bačku 3:0. To su: Filip Manojlović na golu, Marko Petković na desnom, a Dušan Anđelković na levom beku, Aleksandar Luković i Abraham Frimpong kao štoperi, Mičel Donald i Damijen Le Talek kao zadnji vezni, Gelor Kanga ispred njih, a Srđan Plavšić na desnom i Džon Ruiz na levom krilu.

Bez obzira na rezultat, prva izmena gotovo sigurno biće Nenad Milijaš. Iskusni vezista sposoban je da svojim dugim loptama razmrda ekipu, ako bude bilo potrebe napasti, ali i da "stane" na loptu ako se bude čuvala prednost.

Ukoliko, ipak, Božović, odluči da iznenadi rivala promenama u sastavu (možda i taktici, mada se to do sada nije dešavalo), šansu bi od starta mogli da dobiju Nemanja Milić ili Slavoljub Srnić. Možda, čak, i omladinac Luka Adžić, strelac sjajnog gola prošle subote u Bačkoj Palanci, mada je on u nedelju u prijateljskoj utakmici sa Mokrom Gorom doživeo nezgodan pad i povredio vrat, tako da nije trenirao.

Sve ovo su, naravno, predviđanja, a šta je Miodrag Božović spremio za 153. prvenstveni duel Crvene zvezde i Partizana, koji pada na rođendan crveno-belih, saznaćemo u subotu od 18 časova (TV Arena sport).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar