Danas zasjeda Savjet ministara BiH

U Sarajevu je za danas zakazana redovna sjednica Savjeta ministara BiH koja je trebalo da bude održana prošle sedmice, najavljeno je iz ove institucije.

Bosna i Hercegovina 28.02.2017 | 08:13
Danas zasjeda Savjet ministara BiH
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je sinoć za portal "Vijesti" da će ministri iz Saveza za promjene prisustvovati današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

Prošlog utorka, 21. februara, održana je telefonska sjednica na kojoj su razmatrani samo hitni, odnosno "materijali koji su bili vezani za rokove".

Iz Saveza za promjene /SzP/ tada je rečeno Srni da sjednica Savjeta ministara BiH nije održana jer predstavnici SzP-a ne žele da učestvuju u radu ove institucije dok ne bude razriješeno pitanje revizije presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Na dnevnom redu današnje sjednice je izvještaj o preduzetim i preostalim aktivnostima u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Savjet ministara trebalo bi da razmatra i prijedlog odluke o koordinatoru za Instrument pretpristupne pomoći /IPA dva/ i prijedlog odluke o Odboru za IPA dva.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će biti riječi i o informaciji o sprovođenju Komunikacione strategije za informisanje javnosti o procesu pristupanja BiH EU u prošloj godini.

Savjet ministara razmotriće nacrt odluke o ratifikaciji Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH, sa jedne strane, i Evropskih zajednica i njihovih država članica, sa druge strane, da bi se uzelo u obzir pristupanje Hrvatske EU.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova, a po njenom okončanju najavljeno je saopštenje.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

srecan rad

28.02.2017 07:28

Srećan vam rad gospodo iz SZP.

ODGOVORITE
Name

nikola

28.02.2017 08:44

Dugo vas je drzalo.

ODGOVORITE
Name

Bih

28.02.2017 09:07

Valja plate zaraditi . A ima vaznijih stvari za narod , kad si gladan nisi svoj . lako je punog stomaka Dodi postavljati nemoguce uslove .Svi kao bikovi se utovili pa sad zanovijetaju !

ODGOVORITE
Name

007

28.02.2017 09:13

Pristupanje..kome??Pa u Federaciji se na mogu dvoje dogovoriti.

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2017 09:25

I ne treba da se dogovaraju u federaciji,odma povecavamo sanse da nam ne daju kredit MMFa

Name

General

28.02.2017 10:09

E pa vidis bas u toj Federaciji blokiraju kredit do kojeg im nije stalo :)