Milanka Opaćič na udaru nacionalista

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milanka Opačić izložena je napadima desničarskih portala u kojima se aludira na njeno nacionalno porijeklo, a ona optužuje da nosi "četnička obilježja".

Region 27.02.2017 | 11:47
Milanka Opaćič na udaru nacionalista
Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ Davor Bernardić poslao je pismo predsjedniku Sabora Boži Petrovu i ministru unutrašnjih poslova Vlahi Orepiću, tražeći da policija odmah počne da štiti Milanku Opačić.

Bernardić traži da Državno tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv portala "Dnevno.hr" zbog, kako je navedeno, "vrijeđanja državnog funkcionera".

Taj desničarski portal objavio je tekst pod naslovom: "Milanka, objasni ovaj selfi! Hrvatska političarka obukla majicu sa četiri `S`".

U tekstu se tvrdi da je fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici sa simbolima, koje portal nazova "četničkim", autentična i da "nikako nije riječ o fotošopu" te da je, "po svemu sudeći, fotografija nastala na jednom od
`Serb-festivala`".

Bernardić u zahtjevu za zaštitu navodi da je Milanka Opačić često bila vrijeđana u medijima i na društvenim mrežama, a sada se od Državnog tužilaštva traži akcija, jer u SDP-u smatraju da tu praksu učestalog vrijeđanja više nije moguće spriječiti drugačije nego zaštitnim mjerama.

U Hrvatskoj već duže traju prozivke javnih ličnosti zbog srpskog porijekla, učestali su incidenti sa ustaškim obilježjima i prijetnje osobama srpske nacionalnosti putem grafita, mitinga i novinskih tekstova.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

cvijet

27.02.2017 11:02

Pa sta ima veze za obiljezja,poznato je da Srbi vole cetnike,ili cetnikuse

ODGOVORITE
Name

Greska u genu

27.02.2017 14:22

To se zove fasisticki gen.

Name

Zuza

27.02.2017 20:42

To je nacija koja je opterecena srbima, jadni oni, ne bi im bio u kozi...

ODGOVORITE