Prohodan put Kakanj-Zenica

Saobraćaj na regionalnoj cesti Kakanj-Zenica ponovo je normalizovan nakon što je bio obustavljen nekoliko sati zbog aktiviranog klizišta i izlijevanja većih količina vode na kolovozu u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj na ovoj dionici autoputa A-1 je još uvijek blokiran.

Bosna i Hercegovina 25.02.2017 | 20:53
Prohodan put Kakanj-Zenica
Podsjećamo, danas oko 14 časova u mjestu Tičići, na regionalnoj saobraćajnici Kakanj - Zenica, prelila se voda. Zbog ovoga su zatvoreni regionalni put A1 kao i autoput prema Zenici, potvrdio je za N1 direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak.

Policija obezbjeđuje saobraćajnice, kako autoput Koridora 5C tako i regionalni put Kakanj-Zenica.

Štab Rudnika mrkog uglja Kakanj za spasavanje je u stalnom zasjedanju da ne bi došlo do ugrožavanja stanovništva i stambenih objekata lociranih u blizini klizišta i akumulacije nizvodno na rijeci Ribnici. 

Do prelijevanja vode na saobraćajnicu u mjestu Tičići došlo je zbog toga što su padavine protekle noći natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici. 

Usljed toga je voda prodrla u tunel koji je u izgradnji za protok Ribnice i na izlazu iz tunela se prelila preko regionalne saobraćajnice.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rs

25.02.2017 22:58

Šta to nas briga u Republici Srpskoj?

ODGOVORITE
Name

Bole

26.02.2017 07:12

Ti kao da si miljama daleko od FBIH i kao da je FBIH najgora DRZAVA na svijetu i kao da smo mi u najboljoj DRZAVI na svijetu kakva je stvarnost?

Name

Re Bole

26.02.2017 09:00

Nije najgora nego je neodrživa.