Proradilo klizište kod Kaknja

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Donji Tičići i izlijevanja većih količina vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smjera), kao i na regionalnom putu R-445 Kakanj-Zenica, prenose mediji.

Bosna i Hercegovina 25.02.2017 | 18:32
Proradilo klizište kod Kaknja
Obustavljen je saobraćaj na autoputu Koridor 5C i regionalnoj cesti Zenica-Kakanj uslijed izlivanja rijeke Ribnice koja je prethodnih dana napravila probleme u pojedinim kakanjskim selima u kojima je pokrenuto klizište.

Kako su istakli, velika količina vode i jalove mase probila je barikade i izlila se na autoput i regionalnu cestu nakon čega je došlo do totalne obustave saobraćaja.

Naveli su da će blokada biti na snazi do daljnjeg, a u međuvremenu će se koristiti alternativni pravci. Sve ekipe su na terenu, vatrogasci, civilna zaštita, policija...


 
Do prelijevanja vode na autoput došlo je zbog sinoćnjih padavina koje su natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici.

Vodu koja se akumulira nadležni su pokušali da kanališu kroz tunele koji prolaze ispod puta, piše Klix.

Iz Autocesta Federacije BiH oglasili su se saopštenjem za javnost poručujući da su sve ekipe službe održavanja na terenu kako bi u što kraćem roku osposobili put za saobraćaj.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kameleon

26.02.2017 08:50

Začudo nema komentara. Da se nešto slično desilo u Republici Srpskoj, bilo bi mnogo komentara kako je kriva korumpirana, lopovska vlast.

ODGOVORITE
Name

rezultat

26.02.2017 09:18

Kriminala i korupcije priliko izgrdanje koridora. Šta drugo očekivati od ovakve vlasti u FBiH, sve lopov do lopova. Koliko se samo vila sagradilo i nekretnina kupilo na račun izgradnje auto-puta?????

ODGOVORITE