Dangubić: Nezgodna povreda, ne smijem da žurim!

Bek crveno-belih o problemu koji ga je udaljio sa terena pre više od mesec dana.

Košarka 26.02.2017 | 15:15
Dangubić: Nezgodna povreda, ne smijem da žurim!
Iako su prve prognoze bile drugačije, sve je dalji datum poslednje utakmice u kojoj je Dejan Radonjić mogao da računa na Nemanju Dangubića.

Eksplozivni bek Zvezde povredio se 19. januara, na gostovanju Makabiju, a trener crveno-belih u međuvremenu ga je uvrstio u sastav samo 9. februara u Moskvi, protiv CSKA, ali ga ni tada nije uvodio u igru. Od tada, Dangubić prati mečeve saigrača sedeći kraj klupe, gde se nalazio i u četvrtak, kada je iz neposredne blizine video trijumf nad Galatom (77:58).

Posle utakmice, sa nogama u ledu, u svlačionici je razgovarao sa novinarima o problemu sa tetivom, koji ga i dalje sprečava da zaigra.

"Povreda je nezgodna i moram da budem strpljiv i da slušam doktore", mirnim tonom kaže Dangubić.

"U pitanju je parcijalna ruptura. Deo tetive je pukao, primio sam određenu terapiju kako bi to što pre zaraslo i stvarno ne smem da žurim, da ne bi pukla cela tetiva i da se povreda ne bi pogoršala", dodao je bek.

Na konferenciji za novinare, Radonjić je rekao da će biti zadovoljan ako Dangubić počne da trči do narednog četvrtka i utakmice protiv Bamberga.

"Nadam se da će se to dogoditi uskoro, a ako sve bude u redu onda ću povećavati intenzitet treninga i krenuti da igram 'pet na pet'", najavio je Dangubić, koji je ove sezone igrao prosečno 19 minuta u Evroligi i postizao 5,3 poena po meču.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar