Prije 107 godina zaživeo je olimpijski pokret u Srbiji...

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj postavio je venac na spomen ploču na zgradi beogradskog hotela Moskva, gde je pre 107 godina osnovana ta organizacija.

Ostali sportovi 23.02.2017 | 21:50
Prije 107 godina zaživeo je olimpijski pokret u Srbiji...
U Hotelu Moskva je pre 107 godina osnovan Srpski olimpijski klub, kasnije nazvan Olimpijski komitet.

Uz intoniranje himne Srbije, zastavu OKS su podigli mladi sportisti koji su predstavljali Srbiju na nedavno završenom Zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih: Marta Dinić, Mateja Minić i Jovan Đorđević.

"Uvek je zadovoljstvo setiti se na ovaj dan svih koji su deo istorije Olimpijskog pokreta naše zemlje. Sigurno je da nas više od veka duga olimpijska tradicija čini ponosnim i predstavlja motiv više da svojim rezultatima pomeramo granice", rekao je Paspalj, navodi se u saopštenju.

On je naveo da je osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta sjajan rezultat koji je plod dugogodišnjeg sistemskog pristupa i ulaganja.

"Zadovoljan sam učinjenim u proteklih osam godina, koliko sam deo ove priče. Rezultati iz prethodnog perioda svakako nam daju pravo na zadovoljstvo, a uveren sam da bi i naši prethodnici bili zadovoljni", rekao je bivši košarkaški reprezentativac.

Paspalj je dodao da su pripreme za Igre u Tokiju 2022. godine počele poslednjim danom Igara u Riju i poželeo zdravlje i sreću svim srpskim sportistima na velikim međunarodnim takmičenjima u novom olimpijskom ciklusu.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar