Video: Simonović je za sve kriv!

Od njegove spektakularne utakmice u Istanbulu je sve krenulo crveno-belima u ovoj sezoni. . .

Košarka 23.02.2017 | 17:45
Video: Simonović je za sve kriv!
Crvena zvezda je sezonu u Evroligi započela nespretnim porazom od Darušafake u dvorani Aleksandar Nikolić, usledilo je gostovanje u Istanbulu i minus od 14 poena razlike posle samo šest minuta igre. Verovatno već tada većina navijača Crvene zvezde pomislila je da njihov tim u ovoj sezoni nema šta da traži u elitnom takmičenju, ali je onda loptu u svoje ruke uzeo Marko Simonović i utakmicom života doneo srpskom šampionu premijerno slavlje u ovoj sezoni, a navijačima veru u dostojan otpor evropskim gigantima u ovoj sezoni.

Ta rekordna 23 evroligaška poena, četiri trojke i rekordni indeks (24) srpskog reprezentativca predstavljali su samo početak Zvezdinog fantastičnog pohoda u ovoj sezoni, koji još uvek traje i to baš na krilima najboljeg igrača crveno-belih. Simonovićtokom kompletne sezone igra na vrhunskom nivou, najbolji je strelac Zvede sa 13,3 poena u proseku i sedmi u Evroligi po broju ubačenih šuteva van linje 6,75. Da je apsolutni lider ovog tima pokazao je i u tek završenoj borbi za trofej Kupa Radivoja Koraća, gde je bio najbolji strelac turnira i jedan od najzaslužnijih što se pehar ovog takmičenja vrati o u vitrine kluba sa Malog Kalemegdana.

Kod trenera Dejana Radonjića sa apsolutno opradanim razlogom uživa veliko poverenje tokom kompletne sezone i ima najveću minutažu od svih igrača. To mu ne predstavlja nikakvo opterećenje, jer je pokazao da je među najspremnijim igračima u timu, a ta fizička kondicija i veliko samopouzdanje mu omogućavaju da održi kontinuitet sjajnih igara. Od njegovog raspoloženja u mnogome će zavisiti i ishod večerašnjeg meča sa Galatasarajem, jer kada njemu ide i ostatak tima igra sa većom sigurnošću.

Simonović je za sve kriv, od njega je sve počelo u ovoj sjajnoj sezoni Crvene zvezde i još uvek traje...



Izvor: mozzartsport

FOTO: MN press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BL

23.02.2017 18:10

Iskreno jedan od najboljih kosarkasa Srbije, covjek koji je uvijek spreman i daje 100 odsto sebe i za klub i za reprezentaciju. Respekt! Da nam jos dugo budes takav.

ODGOVORITE