Bombastična povišica za Adama Lalanu!

U Italiji samo Iguain ima veću platu! Sporazum na tri godine uz mogućnost produžetka saradnje.

Fudbal 27.02.2017 | 14:30
Bombastična povišica za Adama Lalanu!
Osporavan na početku, ali ove sezone na nivou koji se na Enfildu očekivao od Adama Lalane kada je Liverpul na ime obetećenja Sautemptonu isplatio čak 31.000.000 evra. I odmah nagrada u vidu novog ugovora i povišice zbog koje će fudbalerima širom sveta krenuti voda na usta.

Aktuelni ugovor Lalane sa platom od 65.000 funti nedeljno traje do 2019. godine. Novim će se Lalana obavezati klubu na vernost do 2020, uz opciju da se saradnja produži na dodatnu godinu do 2021.

A sad najzanimljiviji deo. Lalana će po slovu novog ugovora nedeljno zarađivati 110.000 funti što na godišnjem nivou iznosi okvirno 6.500.000 evra! Koliko je to zaista dobar posao možda i najbolje govori podatak da u Seriji A trenutno samo Gonzalo Iguain u Juventusu ima viša primanja - 7.500.000 evra! Romin Danijele De Rosi je baš na 6.500.000, dok će na taj nivo u skorijoj budućnosti verovatno doći i Paulo Dibala.

Pritom, pojedini, inače dobro obavešteni ostrvski mediji poput Gardijana  pominju čak i platu od 150.000 funti nedeljno za Lalanu što ide čak do 8.900.000 evra godišnje (!), ali ovu prvu, skromniju sumu u prvi plan ističe lokalni Liverpul Eho, a on je ipak najpouzdaniji izvor kad su u pitanju vesti sa Enfilda.

Bilo kako, Lalana mora da bude zadovoljan. I zato što je tek ove sezone pokazao koliko ume i zato što u maju puni 29 godina.

Podsetimo, Liverpul je prošlog meseca produžio ugovor i sa Filipeom Kutinjom, koji je kao temelj oko koga će se graditi nova generacija Redsa nagrađen platom od već pomenutih 150.000 funti nedeljno.

Novi ugovor i veća plata posledica su dobrih partija Lalane u poslednje vreme za ekipu Jirgena Klopa. On je ove sezone na 27 nastupa postigao sedam golova.

Lalana je u Liverpul stigao 2014. godine iz Sautemptona za 25 miliona funti i odigrao 117 utakmica u svim takmičenjima.

„Trebalo mi je vremena da se prilagodim, ali se sada osećam kao kod kuće i mislim da se to oseća i na terenu. Najvažnije je da osećam da zaista mogu da budem još bolji u godinama koje slede. Mislim da trenutno igram najbolje u svojoj karijeri, svež sam i spreman da na tom nivou ostanem još dugo. Odluka o produžtku ugovora nije bila teška, ni sekund se nisam dvoumio“, rekao je Lalana i istakao da ekipa ima sve preduslve da igra na visokom nivou.

„Imamo sve uslove da budemo uspešni. Znamo da će menadžer biti posvećen klubu u narednim godinama, tako da je sve na mestu. Imamo stabilnost i ambiciju, to je dobitna kombinacija. Verujem da možemo svakoga da pobedimo. Dobro je vreme biti u Liverpulu, a kao što je i Klop rekao nedavno, mi smo još u početku svog razvoja, tako da su bolja vremena pred nama.“

Menadžer Jirgen Klop zadovoljan je produžetkom saradnje.

„Ovo su fantastične vesti za nas. Adam je prirodni vođa i važno je što ga imamo u timu i u svlačionici. Možda se njegovo liderstvo ne vidi toliko sa strane koliko mi to vidimo svakog dana. Pred njim su najbolje godine. U fantastičnoj je formi, ima strast za fudbalom i to se vidi na svakom koraku“, rekao je Klop.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar