SAD i Rusija mogu bolje sarađivati

Američki ambasador u UN Niki Hejli smatra da je poboljšanje odnosa Vašingtona i Moskve moguće uzimajući u obzir zajedničke prijetnje, ali se ne može postići na račun evropskih saveznika Sjedinjenih Američkih Država.

Svijet 21.02.2017 | 18:55
SAD i Rusija mogu bolje sarađivati
„SAD smatraju da je moguće imati bolji odnos sa Rusijom. Na kraju krajeva, suočavamo se sa mnogim zajedničkim pretnjama. Ali dublja saradnja sa Rusijom ne može se postići na račun naših evropskih prijatelja i saveznika“, izjavila je Hejlijeva govoreći na zasjedanju Savjeta bezbjednosti UN.

Ona je kao primer navela sukob u Donbasu i ponovo pozvala Rusiju „da poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine“. Ponovila je stav Vašingtona da antiruske sankcije neće biti ukinute do potpune implementacije Minskih sporazuma.

Priznavanje dokumenata samoproglašenih DNR i LNR od strane Rusije je direktan izazov pokušajima da se uspostavi mir u Donbasu, izjavila je Hejlijeva.

„To što je Rusija nedavno priznala pasoše i druga nelegalna dokumenata koje izdaju separatisti koje Rusija podržava u Donjeckom i Luganskom regionu Ukrajine predstavlja direktan izazov naporima da se donese mir na istok Ukrajine“, istakla je Hejlijeva na zasjedanju Savjeta bezbjednosti UN.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar