Beogradski maraton trčaće se 30 put!

Rekordnih 8. 000 dugoprugaša će 22. aprila krenuti u juriš prestoničkim ulicama, verovatno novom trasom, preko Mosta na Adi.

Srbija 21.02.2017 | 11:52
Beogradski maraton trčaće se 30 put!
To je jedino "skretanje" Beogradskog maratona sa uobičajenog puta na kome se nalazio prethodnih 29 godina, a jubilarno 30. izdanje biće održano uprkos finansijskim problemima i izbacivanju iz kalendara Evropske atletike.

- Nismo izgubili sertifikat i licencu. Beogradski maraton ima sve potrebne dozvole, član je Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, nalazi se u njihovom kalendaru koji je najvažniji. Tu su upisani datumi Njujorškog, Čikaškog i ostalih najvećih maratona - kaže direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Pripreme za jubilej koji bi trebalo da uveličaju svi dosadašnji promoteri poput Sergeja Bupke, Karla Luisa, Boba Bimona, teku po planu.

- Nije prvi put da imamo dugove prema atletičarima i menadžerima, ali to je prouzrokovano isključivo time što nismo uspeli da naplatimo potraživanja. Uspeli smo da prebrodimo sve probleme tokom devedesetih, rat, sankcije... Maraton je jedini sportski događaj u gradu koji je održan i tokom bombardovanja. U NATO je stigla molba da tog dana na naš grad ne padaju bombe. Padala je samo kiša, a posle su se pojavile četiri duge. To je znak da imamo sreće, a i ove godine ćemo rešiti probleme u saradnji sa Evropskom atletikom - zaključuje Nikolić.

(Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar