"Popov i Širokov su organizatori"

Crnogorski premijer Duško Marković veruje da su Rusi Vladimir Popov i Eduard Širokov odnosno Šišmakov organizatori pokušaja terorizma 16. oktobra prošle godine.

Region 21.02.2017 | 10:29
"Popov i Širokov su organizatori"
"Jasno je da su ta dvojica individualaca organizatori. Da, tako su identifikovani”, rekao je Marković za Skaj Njus, preneo je RTCG.

On je kazao da je demokratska prozapadna vlast pobedila na izborima.

“Oni nisu želeli da nas vide kao NATO članicu, već su želeli da neke druge, anti - NATO partije pobede na izborima. Pretnja je bila realna i ozbiljna. To je bila pretnja ne samo po Crnu Goru već i po našu demokratiju i politički sistem”, kazao je Marković.

Napominje se da je Marković to rekao u subotu u Minhenu, pre nego je taj medij objavio fotografije iz pasoša osumnjičenog Rusa na kojima se vidi da je prezime Šišmakov promenio u Širokov tokom avgusta prošle godine, dva meseca pre dana održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Zapadne službe veruju da je to dokaz njegove, ali i umešanosti ruskih službi u u pokušaj terorizma.

Šišmakov je do 2014. godine radio kao vojni ataše ruske ambasade u Poljskoj kada ga je ta zemlja proglasila za personu non grata zbog sumnji da je ruski špijun, potvrđeno je Skaj Njuzu.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Brzi

21.02.2017 10:36

Bolje bi bilo da vodimo svoju brigu, i da jedemo svoj hljeb.

ODGOVORITE
Name

Alo alo

21.02.2017 12:35

Jel ti to CIA dosapnula?

ODGOVORITE