Odbijena žalba Nejmara, dvije godine zatvora?!

Vrhovni sud Španije odbacio je žalbu Nejmara, koji će morati da svedoči o navodnoj korupciji i neregularnostima prilikom transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine.

Fudbal 21.02.2017 | 21:00
Odbijena žalba Nejmara, dvije godine zatvora?!
"Žalbe Santosa, Barselone, Nejmara, njegove majke Nadin Gonsalveš i kompanije N&N da se odbace optužbe za prevaru i korupciju su odbijene. Na ovu odluku nema prava žalbe", navodi se u saopštenju suda.

Špansko tužilaštvo traži od Nacionalnog suda u Madridu da fudbalera Barselone Nejmara kazni sa dve godine zatvora i novčanom kaznom od 10,6 miliona dolara, a takođe i da katalonski i brazilski klub budu kažnjeni sa devet, odnosno sedam miliona dolara.

Postupak je pokrenut posle žalbe brazilskog investicionog fonda DIS, koji je bila vlasnik 40 odsto prava na Nejmara. Taj fond tvrdi da je uskraćen za pravu naknadu prilikom transfera Nejmara iz Santosa u špansku Barselonu.

Barselona je tada navela da je transfer vredan 57,1 milion evra, da je Nejmaru pripalo 40 miliona, a Santosu 17,1 miliona, od čega je kompanija DIS dobila 6,8.

Međutim, španski sud naveo je da je transfer vredeo 83,3 miliona, zbog čega se i žalila kompanija DIS, jer smatra da je Barselona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar