Na današnji dan... Zvezdin put do trofeja KPK, usputna stanica Torino...!

Udarni triling crveno-belih Slavnić - Kapičić - Simonović lako je izašao na kraj sa Italijanima. . .

Košarka 20.02.2017 | 16:45
Na današnji dan... Zvezdin put do trofeja KPK, usputna stanica Torino...!
Sjajna generacija Crvene zvezde, jedna od najboljih, ako ne i najbolja u istoriji kluba, igrala je sezonu iz snova 1973/74. Na tom putu u Kupu pobednika kupova pre 40 i kusur godina stajao joj je italijanski Torino. Ne toliko jaka, ali svakako nezgodna ekipa pošto su tada na Apeninskom poluostrvu imali jednu od najboljih evropskih liga.

Ipak, kada se pogledaju imena u toj Zvezdinoj generaciji, jasno je ko je tu bio favorit. Moka Slavnić, Dragan Kapičić i Duci Simonović tih godina su nosili igru crveno-belih i stekli statuse legendi na Malom Kalemegdanu.

Konkretno, u ovoj utakmici grupne faze takmičenja odigranoj na današnji dan 1974. protiv Torina, Slavnić i Kapičić su bili izuzetno dobri, kao i Dragiša Vučinić. Najbolji kod Torina bio je Amerikanac Kirkland, ali njegova partija bila je nedovoljna da se zaustavi tada najbolji evropski plejmejker Slavnić.

Inače, crveno-beli su ovu sezonu završili osvajanjem Kupa pobednika kupova, do sada jedinog evropskog klupskog trofeja u vitrinama...

C. ZVEZDA - TORINO 93:86 (46:38)

Hala sportova.
Gledalaca: 3.500.

Crvena zvezda: Rakočević 4, Lazarević 2, Sarjanović 6, Pešić 5, Živković 6, Žugić, Kapičić 18, Simonović 12, Vučinić 18, Slavnić 21.

Torino: Leing 12, Fredijani 2, Kaljeris 9, Merlati 6, Riva 25, Kirkland 22, Ankonetani 10, Saketi, Brusin.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar