Kina (konačno) želi SP u fudbalu!

Najveća zemlja sveta planira da ugosti Svetski kup 2030. ili 2034, ali i da se probije do finala.

Fudbal 22.02.2017 | 11:00
Kina (konačno) želi SP u fudbalu!
Samo se čekalo i evo - dogodilo se. Najveća zemlja na svetu konačno je izrazila interesovanje da organizuje Svetsko fudbalsko prvenstvo. Za sada Kinu interesuju izdanja koja će se igrati 2030. ili 2034. godine.

Ovu vest potvrdio je tamođnji senator, Žaji Čižahaj koji je pritom naglasio da njegova zemlja ne želi da bude puki organizator, već i da njena reprezentacija ostavi značajan utisak, to jest da stigne do finala! 

"Moramo da dostignemo viši nivo, da se ravnopravo borimo sa najjačima. Za sada nismo ni blizu. Upravo zato je razvoj u toku, pa kada naša reprezentacija dostigne taj nivo, tražićemo i organizaciju Svteskog kupa gde će nam cilj biti finale", tvrdi kineski zvaničnik.

Kako sada stvari stoje, skok kineskog fudbala se ne može očekivati u skorije vreme, ali znajući ih, kao i njihov metod rada, ne bi čudilo da kroz deceniju krenu sa "proizvodnjom" vrhunskih asova. Kina je trenutno šesta, poslednja u Grupi A azijskih kvalifikacija za SP 2018. sa samo dva osvojena boda iz pet utakmica, tako da ćemo je teško videti u Rusiji naredne godine.

Jedno je sigurno - ako Kina bude organizovala Svetsko prvenstvo u fudbalu sigurno neće imati problema sa budžetom ili kašnjenjem u izgradnji stadiona i infrastrukture.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar