Steaua više nije Steaua! Sad je FCSB!

Rumunska Zvezda morala da promeni ime! Rumunski velikan Steaua primorana je da promeni ime u FCSB zbog sudskog spora za Ministarstvom odbrane koji traje već nekoliko godina.

Fudbal 17.02.2017 | 14:30
Steaua više nije Steaua! Sad je FCSB!
Steaua je odavno u vlasništvu kontroverznog biznismena Điđija Bekalija, kojem je rumunska vojska zabranila pravo na ime i grb kluba koji je osnovan 1947. kao vojni.

Steaua, što na rumunskom znači "zvezda", 26 puta je bila šampion Rumunije, a 1986. je pobedom nad Barselonom u Kupu evropskih šampiona postala prvi istočnoevropski klub prvak "starog kontinenta".

"Sedam milion sudija, Papa u Rimu, NATO snage, svi mogu da nam zabrane da se zovemo Steaua, ali ne mogu promeniti činjenicu da je to isti klub. Svi koji žele mogu nastaviti da nas zovu Steaua, ali je zvanično ime FCSB", rekao je Bekali.

FSCB je 2015. izgubio pravo da koristi svoj stadion Gančea, a nedugo zatim i pravo na grb, i to usred sezone. Krajem prošle godine Ministarstvo odbrane je najavilo stvaranje novog tima koji bi počeo takmičenje u četvrtoj rumunskoj ligi i koji bi se zvao Steaua.

Novi trener je legenda Steaua i bivši reprezentativac Marijuš Lakatuš.

Steaua je trenutno druga u rumunskom šampionatu sa šest bodova iza lidera Vitolula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar