Odbijen Nikolićev prijedlog Vučiću

Potpredsjednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je Predsjedništvo SNS-a "odbilo ponudu koju je Tomislav Nikolić uputio Aleksandru Vučiću“, a tiče se predsjedničkih izbora.

Srbija 17.02.2017 | 00:08
Odbijen Nikolićev prijedlog Vučiću
„Ne mogu da idem u detalje, ali mogu da vam kažem da je Predsjedništvo stranke odbilo ponudu Nikolića Vučiću“, izjavio je sinoć Vučević za Radio-televiziju Vojvodine.

Vučević je rekao da je odluka Tomislava Nikolića da se kandiduje na predsjedničkim izborima politički neracionalna, ukoliko je uopšte tačna.

Prema njegovim rečima, odluka Tomislava Nikolića o kandidaturi, ukoliko je zaista donese, neodgovorna je i stavlja ga u ravan sa Vukom Jeremićem i Sašom Jankovićem i indirektno ga svrstava u krug onih koji žele da destabilizuju Srbiju.

„Iskreno, ne mogu da zamislim da će se Tomislav Nikolić svrstati među one koji će destabilizovati Srbiju, a siguran sam da od Aleksandra Vučića nikada nećete čuti nijednu ružnu reč o Tomislavu Nikoliću, kao što je nećete čuti ni od mene“, rekao je Vučević.

Na pitanje novinara da li smatra da Tomislav Nikolić može da bude faktor nestabilnosti, Vučević je rekao da to Nikolić može da bude ako se suprotno stavu Glavnog odbora SNS-a, stranke koja ga je, kako je rekao, dovela na mjesto predsjednika, kandiduje na predsjedničkim izborima.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da je ubijeđen da će Glavni odbor SNS-a na danađnjoj sjednici prihvatiti jednoglasan prijedlog Predsjedništva te stranke da kandidat SNS- na predsjedničkim izborima bude Aleksandar Vučić.

On očekuje i da će Vučić danas doći na sjednicu Glavnog odbora stranke.

Vučević je kazao da je danas do 16 sati 101 gradski ili opštinski odbor Srpske napredne stranke dao jednoglasnu podršku pomenutom prijedlogu Predsjedništva SNS-a.

Po njegovim rečima, građani Srbije od SNS-a očekuju da na predsjedničkim izborima istaknu svog najjačeg kandidata, a to je, kako je kazao, svakako Aleksandar Vučić.

Na pitanje da li brojne izjave i osuda Nikolićeve eventualne kandidature znači „napad na čovjeka koji je osnivač stranke“, Vučević je rekao da jedan čovjek sam nije i ne može biti osnivač stranke i da je SNS osnovalo više hiljada ljudi, među kojima je i on.

Vučević je ocenio i da nikada veće jedinstvo nije vladalo u SNS-u i da je podrška Aleksandru Vučiću nepodijeljena, te da ta podrška ne predstavlja nikakav udar na Tomislava Nikolića.

„Za mene bi bilo logično da Tomislav Nikolić stane iza kandidature Aleksandra Vučića, jer je to prijedlog Predsjedništva stranke, a uvjeren sam i prijedlog Glavnog odbora i smatram da nije politički odgovoran potez ni prema SNS-u, ni prema Srbiji ukoliko donese odluku da se kandiduje i da ne ispoštuje odluku Glavnog odbora“, rekao je Vučević.

On je kazao da sa Nikolićeve strane stižu nejasni signali kada je riječ o njegovoj kandidaturi na predsjedničkim izborima, jer vijest koju su sinoć prenijeli pojedini mediji nije ni potvrdio, ali nije ni demantovao.

Vučević je rekao i da ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora, a pojedine kalkulacije koje se pojavljuju u javnosti, da od 102 poslanika SNS-a „40 gleda u Tomislava Nikolića“ nazvao je običnim špekulacijama i dodao da je nesporna jedinstvena podrška poslanika SNS-a u Skupštini.

Vučević je ocijenio da je situacija u SNS-u „u najboljem redu“ i naveo da očekuje da će Glavni odbor stranke danas jednoglasno podržati Vučićevu kandidaturu.

Vučević je kazao i da će kao potpredsjednik SNS-a insistirati da Aleksandar Vučić ostane predsjednik te stranke, jer je, kako je naglasio, Aleksandar Vučić garant stabilnosti i stranke i cijele države.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

srbin

17.02.2017 04:16

Kskvii otsc takvi i sinovi kakva suma rakvi i zecovi.

ODGOVORITE
Name

dzoo

17.02.2017 06:03

e tako to rade kad se treba neko skloniti sa puta. Zapad je cudo nema prepreke koju ne mogu resiti.

ODGOVORITE
Name

Peto

17.02.2017 06:11

Nikoliću dodje žena glave.

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

17.02.2017 06:51

Tesko srbima sa tobom.Kao da su im oci zatvorene pa nista ne vide.Prodali ste Kosovo i doveli nas do toga stepena da ce deca u skolama uciti kako smo genocidan narod.Nista bolje ne mislim ni o Nikolicu ,Dacicu i svim srbskim liderima na celu sa Milokradom Dodikom koji muti corbu i vama po Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Bojan

17.02.2017 07:11

Svakom Srbinu je bitno da Toma bude Predsjednik i bilo bi logično da ga Vučić podrži. Ne kidiše Toma na Vučićevu fotelju nego Vučić na Tominu. Vučić izaziva nestabilnost Srbije.

ODGOVORITE
Name

Re BOJAN

17.02.2017 08:27

JEDAN NORMALAN KOMENTAR.

Name

vlast

17.02.2017 08:26

Nikolic ce kandidovati i za predsjednika Kucnog savjeta samo da bude u vlasti.

ODGOVORITE