Maljkovićeva o ordenu Karađorđeve zvezde...

Srbija zna da ceni rad i trud svojih građana! Marina Maljković, evropska šampionka sa reprezentacijom Srbije i bronzana sa Olimpijskih igara, na Sretenje 15. februara, povodom Dana državnosti, biće odlikovana od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena.

Košarka 15.02.2017 | 10:15
Maljkovićeva o ordenu Karađorđeve zvezde...
Tim povodom, udarač temelja svih uspeha ženske srpske košarke, zajedno sa igračicama, Draganom Đilasom i Anom Joković, iz Istanbula gde obavlja ulogu trenera Galatasaraja je poručila:

- Izuzetno sam dirnuta ovim jednim od najvećih odlikovanja moje zemlje i malo je reći da mi je ukazana velika čast kao i grupi entuzijasta u koju spadaju sve igračice, članovi stručnog štaba i košarkaški radnici, koji su vrednim i predanim radom učinili da srpski narod može da bude ponosan na žensku košarku i to na globalnom nivou - rekla je Maljkovićeva za Blicsport.

Marina će biti prva žena - trener koja će dobiti visoko državno priznanje. Pored nje odlikovana će biti i naša proslavljena atletičarka Ivana Španović, treća iz Rija. Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena 2012. godine dobio je i Novak Đoković

- Srbija je ovom odlukom pokazala nešto što je izuzetno važno a to je da ume da ceni vredan trud i rad svojih građana i ulila mi ogromnu želju da se u budućnosti jos više borim za nju i da pokušam da je učinim još ponosnijom - dodala je Marina Maljković.

Svečanost je zakazana za sredu 15. februar (11.30 časova) u zgradi Predsedništva Srbije.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar