Vraćene licence, otkazan štrajk

Nakon četiri dana štrajka glađu ispred Vlade Republike Srbije, nastavnicima su vraćene licence za rad do pravnosnažnog okončanja parničnog postupka. Otkazan je i štrajk upozorenja, koji su sindikati najavili za sutra.

Srbija 13.02.2017 | 17:28
Vraćene licence, otkazan štrajk
U dogovoru predstavnika USPRS i ministra prosvjete, nastavnicima koji su štrajkovali ispred Vlade Srbije vraćene su licence za rad - navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvjetnih radnika.

Smilja Janković, Živadin Disić i Petar Blagojević štrajkovali su glađu od 8. februara ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, jer su im, kako su naveli, "nepravedno oduzete licence za rad".

Zbog lošeg zdravstvenog stanja, Disić je juče odveden i u Urgentni centar, gdje su ga posjetili i predstavnici Ministarstva i reprezentativnih sindikata, koji su neposredno prije toga započeli pregovore. Podršku štrajkačima okupljanjem ispred Vlade Srbije u nekoliko navrata pružao je i Forum beogradskih gimnazija, a današnji ishod ispunio je zahtjeve sindikata, te je otkazan i najavljeni štrajk upozorenja.

Izvor: Blic
Foto: RAS Srbija

Komentari / 0

Ostavite komentar