Novi Statut za moderniju Zvezdu!

Skupština FK Crvena zvezda brojaće 70 umesto 150 članova, a Upravni odbor će moći da funkcioniše i sa samo sedam članova.

Fudbal 13.02.2017 | 12:30
Novi Statut za moderniju Zvezdu!
Fudbalski klub Crvena zvezda u nedelju je na vanrednoj sednici Skupštine dobio novi Statut.

Neposredan povod za izmene i dopune odredaba dosadašnjeg Statuta bila je neophodnost njegovog usklađivanja sa novim Zakonom o sportu Republike Srbije.

Delegatima Skupštine se u ime Statutarne komisije obratio Dragan Milošević, koji je istakao da su izmene Statuta u tom delu bile neophodne, tako da o njima nije ni bilo polemike.

Za javnost su mnogo interesantnije druge promene, proistekle iz želje da se funkcionisanje kluba modernizuje i da dođe do racionalizacije tela kao što su Skupština i Upravni odbor.

"Dugo se već postavlja pitanje da li je Skupštini FK Crvena zvezda neophodno 150 članova. Bili smo svedoci određenih problema prilikom funkcionisanja i predlog komisije je da se taj broj smanji na 70 članova. Od toga će 36 članova biti neposredno birano, a 34 delegirano. Odnos između grupacija i snaga unutar Skupštine, kada je u pitanju broj članova, potpuno se zadržava".

Druga važna izmena tiče se izbora predsednika.

"Uvodi se referendumski izbor, što znači da ljudi koji izađu na izbore imaju pravo da glasaju i protiv. Slikovito, ako na izbore izađe 401 član, a 201 glasa protiv, predsednik nije izabran i izbori se ponavljaju. Na zahtev zvezdaške javnosti, omogućili smo i da neko ko ima negativno mišljenje izrazi to kroz glas, a ne samo tako što neće izaći na izbore".

Milošević je dodao da se poslednja izmena tiče se UO, koji bi trebalo da od sada ima najmanje sedam članova.

"Dosadašnji broj je bio 15 ili više i bio je opterećujući", objasnio je Milošević.

Skupština kluba jednoglasno je usvojila sve predloge Statutarne komisije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar