ITA: Pobjeda Napolija pred gala meč sa Realom!

Fudbaleri Napolija zabeležili su 15. pobedu ove sezone u Seriji A.  Laganica Napolija - pobeda bez graške znoja! A sad, juriš na Madrid! Đenova se predala čim je primila drugi gol. . .

Fudbal 10.02.2017 | 23:36
ITA: Pobjeda Napolija pred gala meč sa Realom!
Pobeda pred veliki okršaj sa Realom u osmini finala Lige šampiona.

Teška, ali zaslužena...

Napoli - Đenova 2:0 (0:0) u 24. kolu Serije A.

Napolitanci su očekivano imali više od igre, ali nisu uspeli da slome otpor "žilavih" Đenovljana u prvom poluvremenu uprkos dobrim prilikama koje su stvorili Kalidu Kulibali, Marek Hamšik i Lorenco Insinje.

Međutim, u nastavku su na stadionu "San Paolo" stvari došle na svoje mesto...

Najprije je "bombom" Pjotra Zjelinskog u 50. minutu domaćin stigao do prednosti, da bi Emanuele Đakerini posle akcije Drisa Mertensa osigurao 15. pobedu ekipe pod Vezuvom za skok na drugo mesto na tabeli.

U gostujućem timu svih 90 minuta solidno je odigrao naš internacionalac Darko Lazović, dok je njegov zemljak Nikola Ninković utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače. Uprkos 11. porazu Đenova ima lepu zalihu od 11 bodova u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja: Palermo, Krotone i Peskaru.



Napoli u Madrid, na prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Reala, putuje pun samopouzdanja! I ono što je možda još važnije - odmoran. Jer Đenova nije kako valja ni preznojila Napolitance u premijernom meču 24. kola italijanskog Kalča (2:0), pa je tako svoj niz bez pobede dodatno "poboljšala", te sada njen kontra ritam broji preko 810 minuta. 

Iako posle prvih 45 minuta nije bilo golova slobodno možemo reći da je domaći sastav rutinski odradio posao večeras. Jednostavno, Napolitanci su dozirali, igrali tačno onoliko koliko im je potrebno da se pobeda ne dovede u pitanje i ni u takvim okolnostima Đenovljani nisu mogli da ozbiljnije priprete. 

Mauricio Sari čak je malo promešao karte - igrao Đakerini i dao svoj prvi gol u dresu Napolija; nije bilo Milika, Hisaja i Kaljehona - i uspeo da još neke vrlo bitne igrače pre samog kraja izvede iz igre. Tako su značajno ranije na tuširanje mogli kapiten Hamšik i najbolji strelac Dris Mertens. 

Đakerini je gol postigao u 68. minutu i time otklonio sve dileme oko pobednika, a pobedu Napolija najavio je Pjotr Zjelinski posle samo pet minuta igre u drugom delu. Odmah pošto su Sarijevi momci duplirali prednost Đenova je totalno pala. Njeni igrači izgledali su kao da jedva čekaju kraj, pa su domaći u jednom laganom ritmu priveli meč kraju.  

U pobedničkom timu nije bilo našeg Nikole Maksimovića koji je svih 90 minuta presedeo na klupi. Na drugoj strani Darko Lazović odigrao je celu utakmicu. Nikola Ninkovićtakođe nije dobio šansu.  

Ovom pobedom Napoli se bar do nedelje vratio na drugo mesto, sa zaostatakom za liderom Juveom od četiri boda...

Serija A, 24. kolo:

Napoli - Đenova 2:0 (0:0)
/Zjelinski 50, Đakerini 58/

Subota (20.45)

Fiorentina - Udineze

Nedelja

Krotone - Roma (12.30)
Inter - Empoli (15.00)
Palermo - Atalanta
Sasuolo - Kjevo
Torino - Peskara
Sampdorija - Bolonja (18.00)
Kaljari - Juventus

Ponedeljak

Lacio - Milan (20.45)

TABELA: Juventus 57, Napoli (+1) 51, Roma 50, Lacio 43, Inter 42, Atalanta 42, Milan 40, Fiorentina 37, Torino 32, Sampdorija 30, Udineze 29, Kjevo 29, Sasuolo 27, Bolonja 27, Kaljari 27, Đenova (+1) 25, Empoli 22, Palermo 14, Krotone 13, Peskara 9.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar