ŠPA - Kup kralja: Alaves u finalu na Barsu, Srbi ni na klupi u revanšu!

Fudbaleri Alavesa plasirali su se u finale Kupa kralja gde će igrati protiv Barselone.  Barso, sećaš li se septembra? Alaves te sad čeka i u finalu Kupa! Maleni baskijski klub eliminisao Seltu!

Fudbal 08.02.2017 | 23:40
ŠPA - Kup kralja: Alaves u finalu na Barsu, Srbi ni na klupi u revanšu!
Tim iz Vitorije je u revanš meču polufinala savladao Seltu 1:0, te prošao dalje jer u prvom duelu u Vigu nije bilo pogodaka.

Alaves je do najvećeg uspeha u poslednjih 15 godina doveo rezervista Edgar Mendes, golom osam minuta pre kraja meča.

Tako će šansu da učestvuju u borbi za trofej u Španiji imati i dvojica srpskih fudbalera, Aleksandar Katai i Nenad Krstičić, koji nisu bili u protokolu Alavesa za ovaj meč.

Finale je na programu 27. maja, a domaćin će biti naknadno određen.

Čudo iz Baskije! Jer nisu u pitanju Atletik Bilbao ili Real Sosijedad, već maleni, ali prkosni Alaves, koji pritom - zna da tera lopte. Selta je to osetila na svojoj koži, pošto posle eliminacije madridskog Reala, kome je u dva meča dala četiri gola, ostala nema u 180 minuta igre sa Alavesom. I onda taj jedan trenutak inspiracije Edgara Mendeza, igrača koji je bio polaznik Realove škole fudbala. Možda nije uspeo u najvećem klubu sveta, ali večeras ga je barem osvetio, pošto je njegov pogodak u 82. minutu utakmice odveo Alaves u finale španskog Kupa.

A tamo tek Baske čeka pravi izazov, pošto će se za trofej Kupa kralja boriti sa Barselonom. Ali da ne bude da Alaves nema nikakve šanse, setite se samo 10. septembra i Alavesove pobede na Nou Kampu golom Ibaja Gomeza za 2:1. I večeras je Gomezmučio rivala, većim delom meča bio ubedljivo najopasniji igrač domaćeg tima da bi na kraju ulogu junaka utakmice prepustio Mendezu.

Jednu dugu loptu glavom mu je spustio Viktor Kamarasa, a 25-godišnji krilni fudbaler Alavesa stuštio se u punom trku pored dvojice Seltinih igrača i hladnokrvno bocnuo loptu preko Serhija Alvareza. Do tada odlični golman gostiju iz Viga sada je bio nemoćan.

Međutim, zaslužio je Alaves taj gol. Svih 90 minuta je gazio teren pred sobom, pa iako u prvom poluvremenu nije uspevao da stvori baš mnogo šansi pred protivničkim golom u drugom je podizao ritam igre sve dok Seltina odbrana konačno nije popustila.

Vatromet na Mendizorozi. Veče koje će se zanavek prepričavati u Vitroriji. Prvi put u klupskoj istoriji Alaves je u finalu Kupa kralja. Dajte tu Barselonu! 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar