Ono kada procjeniš da ''El Fenomeno'' ne vrijedi 15 hiljada $...!

Pre 25 godina tadašnji predsednik Sao Paola pogrešio je u proceni 16-godišnjeg Brazilca i ostao bez legendarnog fudbalera – Ronalda Luisa Nazarija da Lime.

Fudbal 10.02.2017 | 18:00
Ono kada procjeniš da ''El Fenomeno'' ne vrijedi 15 hiljada $...!
Hose Eduardo Pimenta Meskita zaključio je da Ronaldo ne vredi 15 hiljada dolara i odbio da posluša tadašnjeg skauta Žoaa Fransiska Neat koji mu je pismom javio kako ima talentovanog 16-godišnjeg reprezentativca.

"Mladić je talentovan, pravi je špic i možete da ga kupite za 15 hiljada dolara“,najzvučnija je rečenica u dokumentu koji je objavljen.

Gazda slavnog brazilskog kluba ponudio je samo sedam i po hiljada dolara, a Ronaldo je na kraju završio u Kruzeiru. Posle toga je poznata istorija –brzo su ga primetili skauti holandskog PSV i tu je glavni posrednik bio slavni Romario.

’El Fenomeno’j e jedan od najboljih igrača svih vremena zbog svojih neverovatnih fudbalskih sposobnosti, a dobro je poznata izjava Siniše Mihajlovića koji dok je igrao u rimskom Laciju u obrani zajedno s velikim Alesandrom Nestom jednom izjavio:

“Zamislite, ide Ronaldo s loptom, a Nesta i ja sami u obrani“, prepričavao je srpski fudbaler dok je Ronaldo nosio dres milanskog Intera.

Posle Intera otišao je u Real Madrid gde su ga navijači obožavali, dvaput je osvajao prvenstvo, a dvaput je i bio prvak sveta s reprezentacijom. Na svetskim prvenstvima postigao je 15 golova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar