Priština želi razgovor samo o nezavisnosti

Strategija Prištine je da se dijalog sa Beogradom, koji se vodi u Briselu, pretvori samo u pregovore o razgraničenju, ratnoj odšteti i na kraju o priznanju nezavisnosti, pišu "Večernje novosti".

Srbija 08.02.2017 | 09:08
Priština želi razgovor samo o nezavisnosti
Prema navodima ovog lista, ideja režima predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija o promjeni formata dijaloga sa Beogradom podrazumijeva plan da se o Zajednici srpskih opština, imovini i Srpskoj pravoslavnoj crkvi razgovara u Prištini, a ne u Briselu.

Priština na ovakav način namjerava da pregovore iskoristi za potvrdu svoje "suverenosti" i da sa Srbima sa Kosova razgovara bez ikakvog uticaja Beograda, dok bi na pregovorima u Briselu Beogradu pokušali da nametnu temu priznavanja nezavisnosti Kosova kao jedino o čemu žele da razgovaraju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić rekao je za "Večernje novosti" da su dio plana, koji je uperen protiv Srba na Kosovu i Metohiji, bili i pokušaji da se Beograd "istisne" iz dijaloga sa Prištinom.

"Taj scenario je `pao u vodu`, čemu su nesumnjivo u velikoj meri doprineli i javni nastupi premijera Aleksandra Vučića prethodnih dana", naveo je Đurić.

On kaže da je Srbija spremna da razgovara o očuvanju mira i stabilnost, dok god srpskom narodu "sa strane stola" ne prijete nasiljem.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

007

08.02.2017 12:30

Samo povratak Rezoluciji 1244 i to da razgovori budu u Beogradu.

ODGOVORITE
Name

He he

08.02.2017 16:38

Iselite se u Shiptariu i niste vise u Srbiji.

ODGOVORITE