Vučić: Srbi u Crnoj Gori nisu manjina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbi u Crnoj Gori nisu manjina, već zajednica, prenose crnogorski mediji.

Srbija 05.02.2017 | 21:19
Vučić: Srbi u Crnoj Gori nisu manjina
Aleksandar Vučić je podgoričkom listu Dan rekao da je moguće da je pre dva dana, tokom posete premijera Crne Gore Duška Markovića Beogradu, napravio lapsus kvalifikujući Srbe u Crnoj Gori kao manjinu.

"U Crnoj Gori postoji srpska zajednica, a ne nikako srpska manjina. Moguće da je bio u pitanju lapsus na pres konferenciji, pa je ispalo da sam kazao da su Srbi u Crnoj Gori manjina. To nije tačno", pojasnio je Vučić.

"Srbija nikada neće tretirati Srbe u Crnoj Gori kao manjinu, jer oni to nisu", dodao je on.

Deo čelnika Demokratskog fronta (DF) reagovao je povodom Vučićeve o izjave o Srbima kao manjinskom narodu i saopštio da za njih takav stav nije obavezujući.

Vučić je ponovio da je sa crnogorskim premijerom Markovićem razgovarao o položaju srpske zajednice u Crnoj Gori.

"Radićemo na poboljšanju njihovog položaja, jer nam je to u zajedničkom interesu", obećao je Vučić.

Politički predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su se nedavno sastali sa Vučićem u Beogradu, reagovali su i na pojedine stavove premijera Crne Gore saopštene u Beogradu.

Jedan od čelnika DF-a Milan Knežević je rekao da on i Andrija Mandić nisu od Vučića tražili posredovanje u rešavanju političkih problema u Crnoj Gori.

"Odgovorno tvrdim da ni tad, ni pre, ni ja ni kolega Mandić, nismo tražili bilo kakav vid posredništva ili pomoći zvanične i nezvanične Srbije za rešavanje društveno-političkih problema u Crnoj Gori", kazao je Knežević Vijestima.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mrki

05.02.2017 20:35

To neka nova politicka definicija. Mjesna zajednica, vjerska zajednica, etnicka itd. Ma vecina nema veze sa matematikom.

ODGOVORITE
Name

Boshnjak

05.02.2017 21:35

Tako je nigde niste manjina ni na Kosovo niste manjina a u Crnu Goru imate dosta samo Mandica racunate duplo.

ODGOVORITE
Name

os

06.02.2017 17:16

Zasto Srbi uvijek izaberu idiote?

ODGOVORITE