Murinjo udara po Gvardioli: U Engleskoj ne možeš da kupiš titulu kao u Bajernu!

„Za njega je ovo novi fudbal, nije mu to Nemačka. Tamo Bajern titule osvaja tokom leta, tako što odu u Borusiju i kupe njenog najboljeg fudbalera", podseća Portugalac.

Fudbal 07.02.2017 | 16:30
Murinjo udara po Gvardioli: U Engleskoj ne možeš da kupiš titulu kao u Bajernu!
Posebni je opet u akciji. Žoze Murinjo i Pep Gvardiola ne vole jedan drugog i to nije nikakva novost. Ali, Portugalac je danas odlučio da bocne malo menadžera gradskog rivala i to u zanimljivom tekstu objavljenom u nedeljnom izdanju Sana.

Naime, Žoze smatra da Katalonac nije u prilici da kupuje šampionske titule kao što je bio slučaj dok je radio u Bajernu iz Minehena. Zapaljiva izjava došla je kao posledica analize transfer pijace koja se, kako kaže, promenila i na kojoj mnogi klubovi imaju neograničenu moć.

„Za njega je ovo novi fudbal, nije mu to Nemačka. Tamo Bajern titule osvaja tokom leta, tako što odu u Borusiju i kupe njenog najboljeg fudbalera. Jedne godine otišli su po Gecea, sledeće po Levandovskog, treće po Matsa Humelsa. Da li mislite da ja mogu da odem u Totenhem, kupim njihova dva najbolja igrača i ubijem taj klub? Naravno, da ne mogu. Ne mogu da odem ni u Arsenal i uzmem im dva najbolja igrača, niti mogu da odem u Čelsi gde imam dvojicu fudbalera koje volim“, kaže Murinjo.

Portugalac smatra da su to prošla vremena.

„Gotovo je sa situacijama kada postajete šampioni tako što napadate direktne rivale u svojoj zemlji. Ako dovedete igrača iz protivničkog kluba, možete da dovedete samo onog kojeg taj klub više ne želi. Ne možete više da naškodite direktnom protivniku“, tvrdi Posebni.

Ipak, lova koje se sliva u kase premijerligaša od TV prava učinila ih je moćnim.

„Problem je što i ostali jačaju. Ranije kada se jedan velikan pojačavao, drugi je slabio. Danas, mi se pojačavamo, ali ni ostali ne gube vreme, niko nije slabiji. Više ne možete da napadnete svoje rivale. Očigledno je da Real Madrid prodaje ono što želi da prodaje, a isto je sa Barselonom, Bajernom, Pari Sen Žermenom… Zato je teško pojačati se kvalitetnim fudbalerima, konkurencija je ogromna“, tvrdi Murinjo.  

U celu priču novinari Sana su dodali i da bi Žoze Murinjo u svom timu najradije video bekove Totenhema Kajl Vokera i Denija Rouza, kao i kreativca Arsenala Mesuta Ozila... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar