Klizavi kolovozi i učestali odroni

Zbog kiše koja je povremeno padala tokom noći vozi se po vlažnim, mokrim i klizavim kolovozima, dok je magla mjestimično smanjila vidljivost preko prevoja u zapadnim krajevima Republike Srpske i na području Doboja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Republika Srpska 05.02.2017 | 10:48
Klizavi kolovozi i učestali odroni
Odroni su na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Jajce i Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, te Dobro Polje-Brod na Drini i Višegrad-Ustiprača.

Na području Federacije BiH odrona ima na magistralnim putnim pravcima Jablanica-Mostar-Doljani, Bugojno-Novi Travnik i Gornji Vakuf-Prozor.

Saobraćaj je jutros slabijeg intenziteta i na svim putevima odvija se bez zastoja i posebnih ograničenja. Na dionicama na kojima su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije je poštivanje obavezno.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnim kolovozima. Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom. Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izlaska na put mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Izmjena saobraćaja aktuelna je i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari. Iz AMS podsjećaju da je pušten u saobraćaj novoizgrađeni most u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj.

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Lončari u naselju Gorice. Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Vijaka u Vijačanima.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana zadržavanja vozila.

I dalje su aktuelni radovi na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja na području Hrvatske, pa se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

AMS poziva vozače da se prije polaska na put informišu o stanju na putevima putem brojeva 1285 i 066/823-000 ili putem internet stranice www.ams-rs.com.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bn

05.02.2017 10:23

E jadni smo mi !!!

ODGOVORITE