Šta će biti sa zidom kod KMitrovice

Gradonačlenik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić i kosovski ministar za prostorno planiranje Ferat Šalja složili su se da reše pitanje u vezi sa izgradnjom zida u Severnoj Mitrovici.

Srbija 04.02.2017 | 11:00
Šta će biti sa zidom kod KMitrovice
Zajedno smo došli do rešenja koje će smanjiti tenzije na severu Kosova, olakšati slobodu kretanja i stvoriti ambijent koji će biti od koristi svim građanima Severne i Južne Mitrovice“, navodi se u zajedničkom saopštenju Kancelarije EU, Ambasade SAD, Opštine Severna Mitrovica i kosovskog Ministarstva za prostorno planiranje.

Takođe se navodi da će narednih dana javnosti biti predstavljen „prepravljeni plan“ za pešačku zonu u severnom delu Kosovske Mitrovice, a u sklopu revitalizacije glavnog ibarskog mosta koja se izvodi pod pokroviteljstvom EU.

„Razumemo da je ovo pitanje prouzrokovalo neizvesnost u prethodnom periodu, ali smo zadovoljni da su obe strane imale konstruktivan pristup da se ovo pitanje zaključi na održiv način“, stoji u saopštenju iz Rakićevog kabineta.

Saopštenje je usledilo nakon više sati pregovaranja u Prištini uz posredovanje Kancelarije EU na Kosovu i američke Ambasade u Prištini.

U saopštenju se ne precizira šta će biti sa zidom.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pirmo pirmo

04.02.2017 10:05

Prebacite ga u Preševsku dolinu i tamo žive Albanci.

ODGOVORITE
Name

cvijet

04.02.2017 10:10

Zar Srbija "kao lider"u regionu ne moze odbraniti status jednog zida na, kao oni kazu, suverenom delu Srbije. Kako li ce tek braniti Srbe na Kosovu ako dodje do sukoba.?

ODGOVORITE
Name

???

04.02.2017 10:20

Na slici se jasno vidi šta će biti sa zidom. Već su odštemali metar, a skidati će ga do bijele linije. Taman da bude u visini cvijetnjaka od 40 cm poslije nove ceste. Izborio Toma sa Vučkom u Kosovskom boju 2017 na Briselskom megdanu...

ODGOVORITE
Name

Hiperion

04.02.2017 10:29

Sazidajte most bez kraja most do moga.

ODGOVORITE