Moto GP: Stoner se nije penzinisao zbog toga što nije bio brz!

Test motociklista Dukatija veruje da je dobro pripremio „domestići“ za Lorenca i Dovicioza, ali sumnja da može mnogo pomoći Špancu da se adaptira za nov motocikl.

Ostali sportovi 03.02.2017 | 13:15
Moto GP: Stoner se nije penzinisao zbog toga što nije bio brz!
Sve u svemu, Kejsi Stoner je apsolutni hit na Sepangu, baš kao i novi „domestići“ za koga je dokazao da je za sada najuizbrušeniji biser kraljevskog društva. Iako su se mnogi nadali da će Australijanac krenuti put reaktiviranja, to se neće desiti. Moto GP legenda sebe trenutno vidi kao test vozača, ne kao takmičara, niti mađioničara koji može Horhea Lorenca preko noći navići na „domestići“.

„Najveća razlika između ovogodišnjeg i starog motocikla jesu aerodinamička krilca. Njih više nema, pa još uvek radimo na stabilnosti pri većim brzinama. Ako me pitate za Lorenca, reći ću vam da ja nisam u stanju da ga naviknem na nov motocikl različite filozofije od one na koju je navikao. Tu stvar mora da reši sam“, rekao je Stoner, a onda je upitan da li misli da bi bilo pametnije da se nalazi u ulozi takmičara ove sezone umesto test vozača.

„Ne, apsolutno i definitivno se ne takmičim ove sezone. Imam druge planove.Dakle, trenutno sam test vozač koji pomaže u razvoju motocikala. Nisam mentor, odnosno neko ko podučava takmičare. To su dva različita zanimanja, a moje je da vozim motocikl na stazi, i poboljšavam ga, jer najbolje znam s čim se takmičarski treba nositi u takmičenju“, bio je potpuno jasan odgovor Kejsija Stonera.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar