Karabatićima titula, pa kazna zbog namještanja!

Braća Karabatić, Nikola i Luka, osuđeni zbog učešća u prevari i nameštanju utakmice iz 2012. godine.

Ostali sportovi 03.02.2017 | 11:45
Karabatićima titula, pa kazna zbog namještanja!
Posle pet godina - izrečena presuda!

Francuski rukometaši braća Nikola i Luka Karabatić osuđeni su pred sudom u Monpeljeu na uslovnu zatvorsku kaznu od dva meseca i novčano po 10.000 evra zbog učešća u prevari i nameštanju utakmice 2012. godine.

Karabatići su se danas zajedno sa 14 optuženiih pojavili pred sudom. Rukometaši su u prvom postupku bili kažnjeni sa 10.000 odnosno 15.000 evra, ali su se žalili na tu presudu i žalbeni postupak počeo je u novembru prošle godine.

Sud u Monpeljeu je u julu 2015. godine osudio braću Karabatić i još 14 ljudi za prevaru i nameštanje rezultata utakmice Monpelje-Seson iz 2012. godine.

Oni su osuđeni da su namestili rezultat poluvremena utakmice i da je na takav ishod jedna osoba uplatila 100.000 evra, na kvotu 2,9. Monpelje je pre te utakmice osvojio šampionsku titulu, a Seson se borio za opstanak u ligi. Braća Karabatić su igrali za Monpelje.

Nikola Karabatić je na sudu tokom žalbe negirao učešće u prevari. On je rekao da se njegova partnerka kladila i da je bez njegovog znanja na laptopu preuzela aplikacije vezane za klađenje, što je ona i potvrdila.

Luka Karabatić je priznao da se kladio sa svojom devojkom i rekao da je to bila "glupost mladog igrača".

Francuski rukometaši su predvođeni Nikolom Karabatićem prošle nedelje osvojili šestu titulu svetskog prvaka, pošto su u finalu pobedili Norvešku rezultatom 33:26. Njegov mlađi brat se povredio u prvoj utakmici protiv Japana, a do kraja prvenstva ga je menjao Ludovik Fabregas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar