Zdovc na klupi BiH? A možda i Vranković, Kari..?!

Širi se krug kandidata za nasljednika Mulomerovića na klupi "zmajeva". Sada su tu i bivši selektori Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Košarka 01.02.2017 | 18:15
Zdovc na klupi BiH? A možda i Vranković, Kari..?!
Čelnici Košarkaškog savez BiH traže nasljednika Damira Mulomerovića, a MONDO saznaje da su među kandidatima dva nova imena. 

Slovenac Jure Zdovc, aktuelni trener grčkog AEK-a, kontaktiran je prethodnih dana, a novo ime koje se pojavilo je bivši selektor Hrvatske, Josip Vranković.

I Svetislav Pešić, koji se pominjao prije par mjeseci navodno je ponovo u igri. Tako imamo bivše selektore Slovenije, Hrvatske i SR Jugoslavije kao kandidate za nasljednika Damira Mulaomerovića.

Mediji su prethodnih dana kao glavne kandidate spominjali Senada Muminovića, Željka Lukajića i Josipa Pandžu.

U Sarajevu danas zasjeda Stručni savjet Košarkaškog saveza BiH. Iz Igokee su već obavijestili da njihov predstavnik Žarko Milaković neće učestvovati na sastanku, na kojem su kao prva tačka dnevnog reda prijedlozi imena za nasljednika Damira Mulaomerovića.

Članovi Stručnog savjeta KSBiH su:

Behudin Bajgorić, Marko Trbić,Tihomir Mustapić,Romeo Bilonovac, Nikolina Pandža, Dejan Bodiroga, Ognjen Mihajlović,Žarko Milaković i Siniša Kovačević. 

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar