Medunjanin ide u MLS ligu!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine napustiće Makabi i preseliti u američku MLS ligu, potvrdio je izraelski klub. Holandski mediji navode da će potpisati trogodišnji ugovor sa Filadelfijom Union.

Fudbal 03.02.2017 | 14:00
Medunjanin ide u MLS ligu!
Tridesetjednogodišnji vezista je zabilježio 56 nastupa za "Ponos Izraela" i postigao šest golova otkako je u januaru prošle godine stigao u Tel Aviv.

"Želio bih da se zahvalim Miču Goldharu i Đordiju Krojfu što su mi dozvolili odlazak iako imam još pet mjeseci važećeg ugovora sa Makabijem. Prihvatio sam trogodišnji ugovor sa klubom iz MLS lige. Makabiju želim sve najbolje u budućnosti i hvala svima u klubu i navijačima za podršku koju sam dobio za vrijeme mog boravka u Tel Avivu", izjavio je Medunjanin, koji je u periodu od 2010-2012 takođe nastupao za Makabi.

Kako je prenio klupski sajt, sportski direktor Makabija Đordi Krojf potvrdio je da Makabi nije želio da stoji na putu Medunjaninu u realizaciji transfera u SAD.

"Dali smo mu dozvolu jer smo shvatili da je riječ o velikoj prilici i dobroj ponudi u ovoj fazi Harisove karijere. Htio bih i da se zahvalim Medunjaninu na profesionalnosti i doprinosu Makabiju na terenu i izvan njega. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", izjavio je sin legendarnog Johana Krojfa.

Holandski mediji su javili da je novi klub Harisa Medunjanina Filadelfija Union, iako se ranije spekulisalo da će Haris preći u Čikago Fajer, koji s klupe predvodi srpski trener Veljko Paunović.

Haris je u klupskoj karijeri još branio boje Deportiva iz La Korunje, Valjadolida i turskog Gazijantepa, dok je u dresu "zmajeva" upisao više od 50 utakmica i postigao osam golova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar