Brisel ne traži ustavne promjene

Izvestilac za BiH u Evropskom parlamentu, Kristijan Dan Preda izjavio je za regionalnu televiziju N1, da Brisel neće tražiti ustavne promene u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 31.01.2017 | 09:02
Brisel ne traži ustavne promjene
On je, govoreći o izjavama hrvatskih političara da će reforma izbornog zakonodavstva biti novi uslov na evropskom putu BiH, kazao da to nije istina, jer EU neće vršiti pritisak da se donese novi Izborni zakon.

"Mi od BiH ne tražimo ustavne promene. Mi samo govorimo o nekim evropskim principima. Kao što je pomenuto u prethodnoj Rezoluciji, pominjemo vrednosti koje delimo u EU, kao što su decentralizacija, pa i princip federalizma, koji važi u nekim zemljama".

Upitan da li će se EU pridružiti sankcijama protiv Milorada Dodika, on nije jasno odgovorio ali je potvrdio da je premijerku Republike Spske, Željku Cvijanović, pozvao da dođe u Brisel da razgovaraju o toj temi.

(N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Još jedan ispod pojasa

31.01.2017 08:16

Mogao si Kristijane sačekati koji dan. Taman su nam se Rudonja i Mini-Pavelić uživili u nove uloge državotvoraca i europejaca. Neda se usranom (baji) do potoka nikako, da mu nije Bakirov hodža kakve zapise poturio u onoj MMF kafani?

ODGOVORITE
Name

Tzhc

31.01.2017 08:17

Vidi sad belaja.Cime sad narodu mozak ispirati?Nesto se mora smisliti.

ODGOVORITE
Name

Pero

31.01.2017 09:29

Danas je dan borbe protiv pušenja a vodje kažu narode nema pušenja vi ste popusili tako i oni popusise kod medjunarodne

ODGOVORITE
Name

Dragan

31.01.2017 10:20

Nije šija, nego vrat! Ne traže ustavne promene, samo traže usaglašavanje sa modelima federalizacije. Priča za naivni i priglupe. Kako izvršiti federalizaciju bez promene Ustava?

ODGOVORITE
Name

Mala

31.01.2017 10:47

Ne znaju ljudi engleski pa dolazi do nesporazuma, Hau jes nou!

ODGOVORITE