Trudo pozvao sve izbjeglice u Kanadu

Premijer Kanade Justin Trudeau objavio je da će ova zemlja prihvatiti sve izbjeglice kojima neće biti dozvoljen ulazak u SAD.

Svijet 29.01.2017 | 14:50
Trudo pozvao sve izbjeglice u Kanadu
Nakon što je američki predsjednik Donald Trump potpisao zabranu ulaska izbjeglica iz sedam muslimanskih zemalja u SAD, premijer Kanade je na svom Twitter profilu objavio da će Kanada rado primiti sve odbijene u svoju zemlju.



Trudeau je dodao da će Kanađani rado dočekati svakog ko bježi od rata i terora, bez obzira na vjeru jer "raznolikost je naša snaga".

Uredba o zabrani ulaska za turiste i druge posjetioce iz Sirije, Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena je privremena i traje 90 dana. Trump je kazao da je uredba osmišljena kako bi se "radikalnim islamističkim teroristima" onemogućio ulazak u SAD, te je dodao da Sjedinjene Države žele primiti samo one ljude koji "vole" Amerikance.

Na svečanosti u Pentagonu povodom polaganja zakletve novog ministra obrane Jamesa Mattisa, Trump je takođe potpisao izvršnu uredbu o obnovi i jačanju američke vojske.

Uredba o imigraciji predviđa dodatne provjere i ispitivanja imigranata prije odobravanja vize kako bi se onemogućio ulazak radikalnim islamistima.

"Uspostavljam nove mjere provjere kojima će se onemogućiti ulazak radikalnih islamističkih terorista", rekao je Trump.

Izvor: Agencije

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dr

29.01.2017 14:00

Ova budala nece dugo

ODGOVORITE
Name

Bravo,

31.01.2017 23:59

ovi kopiraju Angelcu, da se razumemo :oni dolaze samo kao gosti ,ne da rade ,Sta ces Kanada puna love mora da pomogne sirotinju" sa najnovijim satelitskim telefonima.

Name

Zoki

29.01.2017 14:17

Svaka cast Legendo

ODGOVORITE
Name

jan torp

29.01.2017 14:19

Ko dopliva do njih, ostaje. pa izvolte. pošalji avion po njih ako si toliko dobar

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

29.01.2017 14:33

Ako izbjeglice ne vole Ameriku i ne prihvataju njezin nacin zivota, kulturu i sve drugo sto sa time ide tada izbjeglice netrebaju samo zbog materijalnih interesa da odlaze u zemlju koju ne vole. Iz iskustva znam da mnoge izbjeglice nisu zadovoljne sa svojim prihvatanjem u zemlji boravka i da one nisu zahvale zemlji koja njima uticiste pruzi. SRBija sada prima pomoc od MZ za svakog izbjeglicu koji boravu u SRBiji. To moze SRBiju na kraju da skupo kosta.

ODGOVORITE
Name

da Capo

30.01.2017 02:51

Operi noge !!!

Name

Trump je dirnuo u osinjak

29.01.2017 14:38

Ova reakcija ovog klipana nema veze s izbjeglicama nego su hostapleri uprli iz sve snage da osujete Trumpovu namjeru da pocisti lopovluk na globalnom nivou i povrati dobro poljuljani ugled SADa.. Iza svega stoje trgovci oruzjem. Trump je nalozio da mu se dostavi plan unistenja ID. Trgovci oruzjem su stvorili ID. Ti isti trgovci oruzjem su razvalili i Jugoslaviju. I konfrontirali Ukrajinu sa Rusijom. Naravno da im ovakvi Trumpovi stavovi ne odgovaraju.

ODGOVORITE
Name

nikica

30.01.2017 07:02

Ovaj ocito nezna u sta se upusta.

Name

Sta

30.01.2017 09:37

Šta li će danas izjaviti?

ODGOVORITE