Video - Jokić: Da igram ''pleja''?! Što da ne!

Srpski košarkaš blista kao "petica" Denvera, a da li bi svoje dodavačke sposobnosti i "šesto čulo" mogao da iskoristi i kao plejmejker?

Košarka 30.01.2017 | 15:15
Video - Jokić: Da igram ''pleja''?! Što da ne!
Pao je kamen sa srca svima u Denveru kada su saznali da povreda kuka Nikole Jokića nije ozbiljnije prirode i da će propustiti dva do tri naredna meča.

Srpski košarkaš blista u prethodnih mesec i po dana u dresu Nagetsa, a veća minutaža, mesto startera i "igranje kroz njega" doneli su i bolje rezultate. Trener Majkl Maloun kazao je da ekipa još samo mora da nauči da igra kada on nije na parketu.

A to nije jednostavno...

Tim iz Kolorada je na svom YouTube kanalu objavio priču o srpskom košarkašu za koga saigrači (Miler, Barton, Nelson, Artur i drugi) imaju samo reči hvale.

Poseban deo priče posvećen je razgovoru sa Vikom Lombardijem koji je Nikolu prozvao "best passing big-man" u NBA (najbolji asistent među visokim igračima), a potom su se ređale najbolje asistencije po kojima je Jokić postao redovan u "hajlajtsima" mečeva.

Objasnio je odličnu komunikaciju sa saigračima kao ključnu, a za jednu od asistencija za Keneta Farida, koja je izgledala prelepo, objasnio je kao slučajnu...

"Ispala mi je lopta kada sam krenuo da mu dodam loptu. Ispalo je još lepše!"Novinar Vik Lombardi mu je skrenuo pažnju da na televiziji nikada ne govori da su takve stvari slučajne, a potom ga upitao da li više voli da postiže poene ili da asistira?

"Više volim da dodam... Da, definitivno više volim da dodam", kazao je Nikola.

Usledilo je pitanje da li bi igrao plejmejkera, da to neko zatraži od njega...

"O da, voleo bih da igram plejmejkera... Da zovem akcije i sve ostalo što ide uz to!", odgovorio je Jokić uz osmeh, a Lombardi je uz to dodao "pa dajte čoveku da igra plejmejkera".

Reprezentativac Srbije u ovoj sezoni prosečno beleži 15.5 poena, 8 skokova i 4 asistencije po meču.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar