Dion Tompson: Sjajno je biti u ovom timu!

Amerikanac uživa među crveno-belima i drago mu je što može da doprinese velikim rezultatima. "I odbrana i asistencije, to je sve košarka".

Košarka 31.01.2017 | 08:15
Dion Tompson: Sjajno je biti u ovom timu!
Dion Tompson navikava se na Crvenu zvezdu mts i oseća se odlično u Beogradu.

Stigao je pre manje od mesec dana, brzo se adaptirao na tim i počeo da doprinosi uspesima crveno-belih.

U pobedi nad Panatinaikosom postigao je šest poena za devet minuta na parketu, vodeći i veliku borbu protiv visokih igrača Atinjana u svom reketu.

"Najvažnije je da smo pobedili, da smo na kraju dana uspeli, posebno protiv tima kao što je Panatinaikos. To se računa i to je najbitnije", rekao je Tompson nakon trijumfa.

Upitan za odličan start Zvezde (16:0) u prvoj četvrtini, Tompson kaže da je očekivao da gosti reaguju i da se trgnu.

"To je karakteristika njihovog tima, nastaviće da se bore iako su bili u minusu, bila je to tek prva četvrtina. Tada ne možete da pobedite", dodao je Amerikanac.

Na pitanje o duelima sa Janisom Burusisom, odgovara da je i u borbi sa snažnim Grkom osetio zadovoljstvo što je u Zvezdi.

"On je prošle godine bio jedan od najboljih centara u Evroligi, što zaista i jeste. Kada je u pitanju naša odbrana, ona otežava mečeve svima. Zato je i odličan osećaj biti ovde i pomoći timu".

Navikavajući se na Tompsonove igre, navijače više ne iznenađuju njegovi pogoci sa poludistance, asistencije, a on kaže da je sve to deo igre i da sve spada u njegove zadatke.

"I ta dodavanja su samo deo košarke, da igram nesebično i delim loptu. Sve je to deo posla", nasmejao se Tompson.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar