Lorenco se opustio: Ne opterećujem se Rosijevom istorijom!

Novo lice Dukatija smatra da je Doktorova era u italijanskom timu neuporediva sa današnjicom.

Ostali sportovi 27.01.2017 | 13:45
Lorenco se opustio: Ne opterećujem se Rosijevom istorijom!
Španski motociklista, Horhe Lorenco izjavio je da ne razmišlja više o rivalitetu sa Valentinom Rosijem. Konkretno, on smatra da mu trenutno uopšte nije bitno da nadmaši Italijana i poredi se s njim bar kada je reč o 2011. i 2012. godini. Naime, analogija je povučena samo zato što je Doktor baš u tom periodu vozio za Dukati.

„Sigurno mi nije cilj da ostvarim bolje rezultate od Valentina Rosija na „dukatiju“. To je bilo u drugom periodu, sa različitim ljudima u ovom timu. Sada su motori drugačiji, gume su drugačije, a ovo je sada neko sasvim novo doba“, rekao je Horhe Lorenco i dodao da su se i motociklisti u međuvremenu bitno promenili.  

„Takmičari su u međuvremenu mnogo napredovali, timovi, a zatim i perfomanse motora. Sve je to daleko bolje nego ranije. Ne upoređujem ništa, a i ne interesuju me stvari koje su se dešavale u dalekoj prošlosti“, zaključio je Španac.

Kako bi bolje pratili celu priču, odnosno razumeli zbog čega Horhe Lorenco tako govori o starom timskom kolegi, dobro je reći da se Rosi nije nikako snašao nakon prelaska sa Jamahe na Dukati. On za te dve sezone provedene u taboru Italijana nije imao ni jednu pobedu. Lorencu stoga neće biti teško da nadmaši Rosija, bar kada je reč o „takmičenju“ u rezultatima na „dukatiju“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar