Nove F1 gazde trguju - šest mjeseci za krčmu 373.000.000 evra u deonicama!

Nakon što je Berniju Eklstonu uručen otkaz, Liberti nudi F1 timovima paket deonica najbržeg sporta!

Ostali sportovi 27.01.2017 | 12:45
Nove F1 gazde trguju - šest mjeseci za krčmu 373.000.000 evra u deonicama!
Kompanija Liberti, novi vlasnik većinskog paketa deonica Formule 1 želi da se i timovi uključe u vlasničku strukturu najbržeg sporta. Naime, FIA je 18. januara dala zeleno svetlo Libertiju za otkup 100 procenata deonica firme Topako.

Tako je medijski gigant, Liberti došao u poziciju da prilično samostalno donosi sportske i ostale odluke u ovom sportu.

„Mislim da je od izuzetne važnosti da se timovima da šansa da invesiraju u Formulu 1. Želimo da radimo sa ekipama na povećanju popularnosti ovog sporta i na unapređenju najbržeg biznisa“ , tvrdi Greg Mafei predsednik Libertja koji će ekipama ponuditi otkup F1 deonica u vrednosti od pozamašnih 400.000.000 dolara, što bi u evropskoj valuti iznosilo nešto više od oko 373.000.000 miliona evra.

„Par timova je već izrazilo zainteresovanost za ulaganje, pa smo već počeli konstruktivne pregovore da bi sport postao više konkurantan i još uzbudljiviji“, kaže Mafei koji bi većinske F1 deonice na potpunom raspolaganju trebalo da ima do kraja ovog meseca.

Na kraju, a umesto zaključka važno je reći da će Liberti ponuditi deonice najbržeg cirkusa na slobodnom tržištu. Timovi će moći da ih merkaju i kupuju šest meseci. Posle toga, novi većinski vlasnik će povući deonice iz opticaja, odnosno sa F1 berze.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar