DK: Rusi dolaze po iskustvo u Niš

Selektor Rusije opredelio se da se Srbiji suprotstavi mlad, ali najbolji sastav koji trenutno ima.

Tenis 26.01.2017 | 13:15
DK: Rusi dolaze po iskustvo u Niš
Najbolji teniseri Srbije početkom februara ugostiće selekciju Rusije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Nišu.

Selektor Rusije Šamil Tarpiščev odredio je sastav koji se u Nišu boriti protiv ekipe Nenada Zimonjića.

Tarpiščev, koji je Rusiju predvodio do "salatare" 2002. i 2006. godine, opredelio se za neiskusnu ekipu.

On je za meč u Nišu pozvao Andreja Kuznjecova, 42. igrača sa ATP liste, Karena Kačanova (52. na svetu), Danila Medvedeva (63) i Konstantina Kravčuka, koji je 88. teniser planete.

Izuzimajući Mihaila Južnog, koji zauzima 70. mesto na ATP listi, Tarpiščev je pozvao trenutno najbolje rangirane ruske tenisere.

Ipak, on je svestan da će nasuprot njih, u bučnom Čairu stajati ekipa, koja je 2010. u malo izmenjenom sastavu osvojila trofej Dejvis kupa, predvođena Novakom Đokovićem.

"Odlučili smo se za podmlađivanje tima. A prilika da igraju protiv Novaka Đokovića će svakako koristiti igračima. Znam da će momci pružiti maksimum na tom meču, da će se truditi da pobede, ali je ipak najvažnije da protiv Srbije steknu iskustvo", izjavio je za agenciju TASS Šamil Tarpiščev.

Nenad Zimonjić, igrač - selektor srpskog tima, na raspolaganju u Nišu, od 3. do 5. februara, imaće osim Novaka Đokovića, koji je posle rane eliminacije na Aus Openu potvrdio nastup u nacionalnom timu, i Viktora Troickog, Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, dok će on igrati u dublu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar