F1: Kraj ere i vladavine Bernija Eklstona!

Britanski Skaj Sport javlja da bi posle 40 godina suverene vladavine Formulom 1, Berni Eklston narednih dana mogao da objavi odluku o povlačenju u senku.

Ostali sportovi 25.01.2017 | 22:10
F1: Kraj ere i vladavine Bernija Eklstona!
Novi gazda, nova pravila i novi ljudi. Tako bar stoji u vestima koje Britanci prenose, a tiču se prava na upravljanje Formulom 1. Prema Skaj Sportu, Berni Eklston bi narednih dana zbog prodaje paketa akcija najbržeg cirkusa kompaniji Liberti mogao da objavi da se povlači sa mesta prvog čoveka Formule 1.

Kako stoji u člancima koje prenose mediji preko Lamanša, novi vlasnici su potpuno zatečeni nerazvijenošću, odnosno lošim vođenjem Formule 1 u smislu prodaje komercijalnih prava na ovo takmičenje. Skaj Njuz s tim u vezi komentariše da novi akcionari planiraju temeljnu reviziju svega do sada komercijalizovanog uz napomenu da bi televizijska prava na najbrži sport morala da postanu komercijalno isplativa poput fudbalskih.

U komentarima na ovu temu stoji da bi Berni Eklston morao da se povuče u pozadinu komercijalnih ugovora, a da novi vlasnici planiraju sasvim nove ljude koji će voditi taj posao. Najverovatnije da će se na mesto komercijalnog direktora najbržeg cirkusa postaviti bivši direktor ESPN mreže, Šon Brečes , dok je za sportskog direktora predviđenRos Bron. Važno je napomenuti da FIA trenutno kontroliše sportsku i komercijalnu politiku Formule 1.

Ukoliko novi vlasnik zaista napravi tako radikalne kadrovske promene, Berni Eklstonsvakako više neće biti presudna ličnost u svim odlukama oko Formule 1. Veoma je verovatno da se on neće i potpuno povući iz ovog sporta. Njegova reč će se i dalje poštovati, ali neće više biti prva i poslednja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar