Poziv na solidarnost

Sindikat medija Crne Gore /SMCG/ apelovao je na solidarnost među zaposlenima u medijima i poručio im da ne okreću glavu od problema koje imaju njihove kolege.

Region 22.01.2017 | 15:02
Poziv na solidarnost

Sindikat ističe da je uslov za novinarstvo u interesu javnosti da zaposleni u medijima mogu da žive od svog rada, da nisu preopterećeni pretjeranim zahtjevima na poslu, nisu u stalnom strahu od otkaza i zbog toga mogu da rade slobodno i bez samocenzure.

Nažalost, smatraju oni, stanje u većini crnogorskih medija daleko je od onoga čemu SMCG teži, a da bi se popravilo potrebno je zajednično djelovanje.

"Uoči Dana novinara Crne Gore, apelujemo na solidarnost među zaposlenima u medijima i poručujemo im da ne okreću glavu od problema koje imaju ljudi koji rade sa vama, ne ostavljajte ih same. Udružujte se, osnivajte sindikate i udruženi utičite na uslove u kojima radite", poručili su iz SMCG.

Ocijenili su da se po pitanju bezbjednosti novinara ništa ne mjenja.

Prvi broj novina štampanih u Crnoj Gori "Crnogorac" pojavio se 23. januara 1871. godine na Cetinju i taj datum se obilježava kao Dan novinara Crne Gore.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar