Možda je lud, ali odbio je!

- Želiš li 48 miliona evra? - Ne!

Fudbal 23.01.2017 | 17:30
Možda je lud, ali odbio je!
"On je lud ako odbije, peške bih otišao tamo za te pare".

Ovo je bio samo jedan od brojnih komentara, kada se pojavila vest o tome da je kineski Tijanđin spreman da plati Nikoli Kaliniću 48 miliona evra za naredne četiri sezone u Kini.

Nakon što je Fiorentina prihvatila ponudu od 40 miliona evra na ime obeštećenja, sve je ostalo na hrvatskom internacionalcu koji je vagao, vagao i – odlučio.

"Ne".

Koliko je ovo bio veliki izazov za Kalinića svedoči i njegova plata u Firenci od 1,2 miliona evra po sezoni, što znači da je odbio deset puta veća primanja koliko mu je ponudio nekada najbolji fudbaler sveta, sada trener ovog kineskog kluba, Fabio Kanavaro.

"Svi su me gurali u Kinu, ali Fiorentina nije, kao ni njeni navijači. Ostajem u Firenci", napisao je Kalinić na svom Facebook profilu.

Potom, reagovala je i Fiorentina koja je, iako isprva nije želela da staje Kaliniću na put, oduševljena njegovom odlukom.

"Presrećni smo zbog saznanja da Nikola Kalinić namerava da ostane u našem klubu i odbije bogatu ponudu iz Kine".

Kalinić ima 29 godina, za Violu je potpisao 2015. kao igrač Dnjepra i od tada je postigao 25 golova na 65 nastupa u ljubičastom dresu. Poslednji u nizu, snažni centarfor postigao je u derbiju Serije A sa Juventusom u kojem je Fiorentina pobedila 2:1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar