'Republika Kosovo' je uvrijedljivo!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je, povodom stava zvaničnika Skoplja da je uvredljivo to što Beograd koristi naziv Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija /BJRM/, da je za Srbiju uvredljivo kada Skoplje koristi naziv "Republika Kosovo".

Srbija 20.01.2017 | 21:45
'Republika Kosovo' je uvrijedljivo!
Komentarišući reagovanje Skoplja na skraćenicu BJRM na priznanicama za putarinu u Srbiji, Dačić je rekao da Beograd samo traži obostrano korektan odnos.

"Ako već protestuju zbog priznanica za putarinu, šta bi trebalo mi da radimo zbog njihovog priznavanja Kosova i glasanja za njegov prijem u Unesko?", naveo je Dačić za "Večernje novosti".

On je upitao zbog čega Makedonija ne napusti UN, Savjet Evrope, OEBS i sastanke u EU, gdje sjede pod nazivom BJRM.

"Sada im je problem priznanica za putarinu na kojoj to isto piše? Srbija nije promenila stav o priznanju Makedonije, ali i za Srbiju je uvredljivo i sramno kada oni kažu žRepublika Kosovož", kaže Dačić.

On je rekao ranije da će Beograd u bilateralnim odnosima sa Skopljem upotrebljavati ustavni naziv, ali da će multilateralno koristiti skraćenicu BJRM koja se upotrebljava u EU i UN.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije uputilo je protest Beogradu zbog korištenja skraćenice BJRM na naplatnim punktovima u Srbiji.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Orao

20.01.2017 20:58

Jel' te bre vise stid sa tim dvojnim standardima dokle nas više misliš vući za nos i Srbiju u izolaciju sramota je Republika Kosovo a nije Republika Srpska misliš da su u EU glupi?

ODGOVORITE
Name

re.ORAO

20.01.2017 21:11

E SVAKA TI CAST JARANE NEK SI MU KREHNO U FACU.

Name

Milan

21.01.2017 00:01

Prijatelju,sta ti napisa,nidje veze...

Name

Re Milan

21.01.2017 07:19

Ima milabe veze itekako

Name

Roki

21.01.2017 12:24

Mislim da je naj realnije da Kosovo proglasimo manjim entitetom Srbije.

ODGOVORITE