EL - Zvezda stigla u Tel Aviv: Ovo je drugačiji Makabi...

Dejan Radonjić upozorava da to što su crveno-beli slavili u prethodnom duelu sa Izraelcima, neće imati mnogo veze za predstojećom utakmicom.

Košarka 18.01.2017 | 20:40
EL - Zvezda stigla u Tel Aviv: Ovo je drugačiji Makabi...
Ekipa Crvene zvezde mts doputovala je u Tel Aviv, gde u četvrtak od 20.05 igra protiv Makabija utakmicu 18. kola Evrolige.

Crveno-beli su ranije u Beogradu savladali izraelski tim, ali trener Dejan Radonjić upozorava da ova utakmica neće imati nikakve veze sa prethodnom.

''Makabi je značajno drugačiji tim nego što je to bio ranije. Doveli su novog trenera, a Kvinsi Miler se vratio posle duge povrede. Treba očekivati da će oni u preostalih 13 kola pokušati da dođu do ostvarenja ambicija koje su pre početka sezone bile izuzetno velike. Letos su uradili mnogo u prelaznom roku, imali velika ulaganja u tim i nadaju se da će stići do same završnice Evrolige", istakao je Radonjić za klupski sajt.

Posebno je govorio o bivšem igraču crveno-belih, Kvinsiju Mileru.

"Uticaj Kvinsija Milera na tim je veliki. On je blizu da dosegne nivo na kom može da igra, a mi veoma dobro znamo koliko može. Za očekivati je da njegov povratak u tim rastereti igrače na drugim pozicijama i da će oni igrati puno bolje nego do sada u Evroligi", rekao je Radonjić i dodao:

"Igrači koji su igrali protiv nas u Beogradu su i sada tamo. Znamo da se radi o ogromnom individualnom kvalitetu i da su u pitanju igrači koji mogu da rešavaju utakmice na najvišem nivou. Dolazak novog trenera i povratak Milera donosi ogroman kvalitet i bilo kakva poređenja nemaju smisla. Pored tih korekcija u timu je i činjenica da igraju na domaćem terenu, što im stvara dodatno opterećenje da moraju da dođu do bodova. Pored toga, raspored koji im sledi daje im prostora da veruju da će serijom pobeda da se priključe ekipama iznad njih".

Govorio je Radonjić i o rasporedu njegovog tima...

"Ulazimo u period kada su rezultatski imperativi još veći. Nalazimo se u dobrom statusu, nemamo pritisak, ali imamo želju da se u svakoj utakmici pokažemo u najboljem svetlu. Motivacija uoči evroligaškog meča je uvek ista. Može da se dogodi da se nakon meča promeni motivacija kada se vidi šta je urađeno u odnosu na očekivanja i da se iz te perspektive drugačije posmatraju naredni mečevi. Ovo je tim koji u svaki meč u Evroligi ulazi sa najvećom mogućem željom".

Po povratku u Beograd, crveno-beli će pravo sa aerodroma Nikola Tesla krenuti put Laktaša.

"Znamo početni raspored odlazaka i dolazaka, ali modifikacije u putovanju su moguće. Pogotovo ako dođe do promena vremenskih uslova kako se najavljuje. Iz Izraela idemo pravo za Laktaše, a onda putujemo u Baskoniju da bi se na kraju vratili u Beograd na meč sa Panatinaikosom. Sve će biti utoliko teže jer nas očekuju izuzetno jaki protivnici. Ciklusi iza nas su bili teški, ostavili su traga, ali smo iz njih izašli na najbolji mogući način", zakljućio je Zvezdin trener.

O predstojećem duelu sa Makabijem govorili su i igrači.

Nemanja Dangubić je istakao da crveno-beli dobro poznaju kvalitete Kvinsija Milera i da će pružiti maksimum u pokušaju da ga zaustave.

"Daćemo sve od sebe da ga nateramo da odigra što moguće lopšiji meč", naveo je Dangubić i dodao:

''Makabi nije krenuo sezonu kako su očekivali. Ipak, sigurno nas čeka težak meč jer je u pitanju veoma kvalitetan tim koji će na svom terenu biti dodatan motivisan. Moramo da damo sve od sebe. Nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Moramo da budemo na visini zadatka, kao u prethodnim utakmicama da bismo imali šansu za pobedu".

Govorio je i Branko Lazić:

''Očekuje nas veoma težak meč, pre svega jer igramo na gostujućem terenu, a i zbog toga što je rivalu došao novi trener koji je promenio način igre ekipe. Jači su i za Kvinsija Milera i biće veoma motivisani da nas pobede pogotovo jer je bila velika razlika u meču u Beogradu. Ipak, mi idemo sa željom da damo sve od sebe da dođemo do nove pobede i da odigramo još jednu dobru utakmicu. Naš plan se ne razlikuje u odnosu na prethodnih mesec dana u Evroligi. Želimo da igramo jaku odbranu, probamo da dođemo do što više lakih poena i da budemo koncentrisani sve vreme utakmice", naglasio je Lazić.

Zvezdin bek se osvrnuo i na bivše saigrače u protivničkom taboru - Gala Mekela, Maika Cirbesa i Kvinsija Milera.

"U većini mečeva su vodili tokom većeg dela meča i u završnicama izgubili. Siguran sam da će pokušati da to prekinu protiv nas. Ipak, kao što sam rekao mi ne idemo tamo samo da bi se pojavili, već da odigramo dobru utakmicu. Biće izuzetno zanimljivo s obzirom na to da se tamo nalaze tri igrača koji su bili u Zvezdi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar