"Vrbe za Srbe, Hrvati za salate"

Vedrana Rudan u svojoj novoj kolumni bila je inpirisana vozom, ukrašenim freskama, koji je trebalo da vozi od Beograda do Kosovske Mitrovice. Ona se, naravno, nije zadržala samo na njemu, već je pisala o višegodišnjem problemu na Balkanu.

Region 18.01.2017 | 12:15
"Vrbe za Srbe, Hrvati za salate"
U celosti vam prenosimo njenu kolumnu “Lijepa naša Kosovo”:

“Toma Nikolić, srpski predsjednik, prelomio je preko noći. Najprije je Kosovu objavio rat šaljući na Kosovare vlak na kome je pisalo 'Kosovo je Srbija', ili tako nešto, a onda je izjavio da je to tek uvod, on i njegovi sinovi krenut će opet u rat i vratiti Kosovo majci zemlji. Hrvatima je najnoviji performans budalastog predsjednika bio smiješan, Nikolić je Srbiji ono što je nama Kolinda, jedinica za glupost, a onda su se neki ipak zamislili. Mislim na Hrvate.
 
Već dvadeset i pet godina ne ratujemo sa Srbima, Hrvatska je deratizirana, nemoš u Lijepoj Njihovoj nać Srbina da ga svijećom tražiš. Svi Srbi danas u Hrvatskoj pravoslavni su Hrvati. To smo tražili, to smo i dobili uz Božju i američku pomoć.

Nažalost, na neki način je hrvatska pobjeda nad vjekovnim nam neprijateljem, je**š onih sto godina u Jugi kad nismo znali tko je Srbin, a tko Hrvat, ipak Pirova. Srba još ima. Je**m ti pobjedu nakon koje neprijatelj ne da je živ nego i u novi rat kreće. Srećom, misle neki Hrvati, kad Nikolić i njegovi sinovi, pa onda i svi Srbi krenu na Kosovo to za nas može biti samo pobjeda.



U ratu će poginuti milijun Srba. Tom milijunu dodajmo milijun Kosovara. Kosovo neće braniti samo Kosovari koji tamo čuče. Kad domovina zove onda u odbranu jure domoljubi iz čitavog svijeta. Zamislite kad Kosovari iz Hrvatske krenu u boj, u boj za narod svoj. Je**te, tek to će biti ostvarenje hrvatskog sna od stoljeća, zaboravila sam kojega. Hrvatska će najzad biti ČISTA. Bez Srba, bez Albanaca, ako zanemarimo ono nešto sitno cigana koje još odavde nije pobjeglo i pet izbjeglica iz Sirije, uvalila nam ih EU, postat ćemo Hrvojadland.

Bože, kako se čovjek zanese. Nije sve baš tako jednostavno. Nikolić i sinovi će krenuti na Kosovo, to je okej. Ali Kosovo nije ono Kosovu koje je ostalo u sjećanju prekaljenog heroja, uvaženog četnika i borca za slobodu i demokraciju. Kosovo je danas Amerika. Hrvatska je članica NATO-a, i mi smo Amerika. Zato će naši dečki na Kosovu braniti grudu svoju.

I tako ćemo, mi Ameri, opet saditi vrbe za Srbe, i tako će oni, možda Rusi, klati Hrvate jer žele salate. Ovaj put na Kosovu. Doduše, Trump i Putin najavljuju sporazum o nenapadanju, pa će Srbin, četnik, ratnik i heroj ipak ostati sa sinovima doma i pričati predizborne pizdarije na koje se Srbi više ne pale.

Pred dvadeset i pet godina bila sam užasnuta ratom koji je sve narode na prostorima Jugoslavije pretvorio u kruha gladne robove. Oguglala sam. Danas mi se je*e što i njihovim i našim seronjama rata nikad dosta.

Ja sam stara, a moj sin je Švicarac.”

Izvor: rudan.info

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Roki

18.01.2017 11:42

Na kraju kažeš da si stara a vise puta u tekstu navodiš da ti se je.e , kako da ti sada ocijenimo karakter

ODGOVORITE
Name

Karadoz

18.01.2017 12:02

Sta bi da ocjenjujes? Zena fino kaze da je stara pa i ako bude rata J**e joj se jer je sin u Svajcarskoj. I nije problem sto se njoj J**e jer je rijesila svoje probleme, problem je sa ljudima kojih se to direktno tice a i njih se izgleda PRAVO j**e. Voli narod cizme nosat.

Name

ghg

18.01.2017 18:23

Roki koja si ti seljacina neotesana.

Name

Vezuv

18.01.2017 11:42

Tako je. Vedrana je ok pisac!

ODGOVORITE
Name

Kosovo

18.01.2017 12:19

Prvo kaže Kosovari iz Hrvatske pa se poslije ispravila i rekla Aljbanci. Duboko usebi svi oni znaju da je Kosovo Srbija i da su joj mozda i korjeni otuda, i da Srbija nije u nato. Što se tiče Tome, on je bio dobrovoljac 91' i hrabri ratnik a pravi Srbin kada ratuje i sinove svoje i svoje nacije vodi predvodeći ih. Svaka mu čast! Koji je političar ikada tako rekao u posljednjih 26 godina? Niti Franjo niti Slobo niti Alija niti Janez niti Kiro niti bilo ko.

ODGOVORITE
Name

dzoo

18.01.2017 12:27

Ti si preskocio terapiu. Sta cekas odma tomicu pod rucicu pa na boj na Kosovo i reci Tomi neka povede sinove a i ti svoju fameliju mi cemo navijati iz rs gde god su dosli kao Tomica da brane srbe njih vise skoro i nema tu

Name

rE kOSOVO

20.01.2017 17:22

ETO TOMI I SINOVIMA JOS JEDNOG DOBROVOLJCA.

Name

Brod

18.01.2017 12:25

Svaka čast gospođi Rudan, ali je problem šio je takvih malo na svim stranama.

ODGOVORITE
Name

Prst u oko smradovima

18.01.2017 16:30

Vedrana uvijek bode u sridu!

ODGOVORITE
Name

Rr

18.01.2017 23:24

Imaš Like za ovaj komentar. Svaka čast.

Name

Mihailo Mikic

18.01.2017 20:51

Sve je to pocetak predizborne propagande u SRBiji a Vi SRBi palite se i odsad kao i do sada na prazne price!

ODGOVORITE
Name

Gile

18.01.2017 22:12

Istina, a u Bosni su svi pravoslavni Bosanci!

ODGOVORITE
Name

Cupo

18.01.2017 22:17

Napusite se kurca SVI VI koji mrzite druge vjere i nacije ma koje vjere i nacije sami bili a svi koji hove ratovat neka im bog da rat u kuci i familiji a i ova babetina sina u Svicu pa onda lagano da sere o srbiji kosovu itd mrssss bre suge jedne sugave

ODGOVORITE
Name

re

20.01.2017 17:23

Cupo nista ne kontaš...