Bivši selektor Srbije gubi trenersku licencu?!

Pravila su pravila, a u Holandiji ih se striktno pridržavaju...

Fudbal 18.01.2017 | 12:00
Bivši selektor Srbije gubi trenersku licencu?!
Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije, Dik Advokat, mogao bi da izgubi trenersku dozvolu Fudbalskog saveza Holandije jer nije prisustvovao obaveznim seminarima.

Prema pravilima tamošnjeg Saveza, sadašnji trener Fenerbahčea je u poslednje tri godine morao da sakupi 15 bodova i učestvuje u raznim konferencijama, seminarima i radionicama, ali pošto nije, mogao bi mogao da ostane bez dozvole za rad.

"Nemam vremena da se posveteim tim stvarima. Kako je moguće da bih mogao da izgubim licencu, pa ne živimo u srednjem veku? Nemoguće je voditi tim u inostranstvu i baviti se drugim stvarima u svojoj zemlji", rekao je Advokat, a prenosi turski Hurijet.

Tehnički direktor Udrzuženja holandskih trener Džerard Marsman izjavio je da se nada da će Advokat zadržati licencu i sakupiti neophodne poene.

"Takva su pravila, u razgovoru smo sa Savezom da se nešto promeni, ali je kontinuirana obuka veoma važna. Neophodno je doživotno učenje, želimo da naši treneri budu i dalje dobri", rekao je Marsman.

Advokat je selektor Srbije bio samo četiri meseca, otišao je posle očajnog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, potom je vodio Sanderlend, pre nego što je preuzeo Fenerbahče prošlog leta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar