ITA - Kup: Inter u 1/4-finalu! Kandreva u 98, ''makazice'' Murilja...!

Od 2:0 do produžetka, rezervista morao da spasava Inter: Kandreva za četvrtfinale, Muriljo za TV špice! Gabigol se nije proslavio na debiju, Bolonja pala u osmini finala Kupa Italije.

Fudbal 18.01.2017 | 00:42
ITA - Kup: Inter u 1/4-finalu! Kandreva u 98, ''makazice'' Murilja...!
Izvuče se Inter. Od mirne, onda napete, do utakmice koja se rešava u produžetku. A tamo je zasvetlucao rezervista Antonio Kandreva i jednim potezom odveo Nerauzere u četvrtfinale Kupa Italije. Nekadašnji kapiten Lacija je u 98. minutu, pomalo srećno, zatresao mrežu Bolonje i tako spasao svoj tim penal ruleta - 3:2.

Kandreva možda ne bi ni ulazio, da je Inter, posle brzopoteznih 2:0 u finišu prvog poluvremena uspeo da sačuva to vođstvo. Ili da je na 2:1 iskoristio neku od mnooštva šansi. Pošto nije, Stefano Pioli je ubacio njega i Maura Ikardija u 72. minutu, što se ispostavilo kao dobar potez, pa je slavni klub uspeo da na kraju slavi i plasira se u četvrtfinale, gde ga čeka bolji iz susreta Lacio - Đenova.

Meč na „Meaci“ obeležio je spektakularan pogodak Žejsona Murilja. Kolumbijski špic je u 33. minutu posle kornera večeras nezaustavljivog Žoaa Marija „uhvatio“ makazice i pocepao mrežu Bolonje za inicijalno vođstvo, koje je na još jednu asistenciju portugalskog reprezentativca duplo većim učinio pomalo zaboravljeni Rodrigo Palasio.

Bolonja se nije predavala. Najpre je Blerim Džemaili u završnici prvog dela prepolovio prednost favorita, da bi Godfred Donsa glavom na centaršut Adama Masine matirao Kariza u 73. minutu i zabrinuo navijače Intera. Ekipa Roberta Donadonija je u tom trenutku imala ritam, nekoliko dobrih šansi za veliki prekret, međutim, nije uspela, pa je sredinom prvog produžetka kažnjena.

Osim pobede Intera i golčine Murilja, susret na „Meaci“ pamtiće se i po prvom startu Gabrijela Barbose za Inter. Popularni Gabigol, plaćen letos Santosu 29.500.000 evra, dobio je šansu, međutim, nije pokazao ništa čime bi zavredeo bolji status kod Piolija. Teško da ćemo ga uskoro gledati na terenu ako nastavi ovako...

KUP ITALIJE, OSMINA FINALA

Utorak:

Inter - Bolonja 3:2 (2:2, 2:1)

Sreda:

17.30 Sasuolo - Čezena
21.00 Lacio - Đenova

Četvrtak:

21.00 Roma - Sampdorija

Ranije odigrano:
Napoli - Specija 3:1
Fjorentina - Kjevo 1:0
Juventus - Atalanta 3:2
Milan - Torino 2:1

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar