FIFA-in trener godine otkrio svoju tajnu: Oslobađam um fudbalera...!

Klaudio Ranijeri, najbolji trener u 2016. po izboru FIFA, otkrio je svoje najveće prednosti.

Fudbal 22.01.2017 | 22:30
FIFA-in trener godine otkrio svoju tajnu: Oslobađam um fudbalera...!
Kako ističe, njegov najveći adut je sposobnost da izvuče najbolje iz svojih fudbalera.

"Imam mnogo motivacije i čini mi se da prenosim to i na svoje fudbalere", otkrio je najbolji trener 2016. godine.

Ranijeri je ekipu Lestera, jednog od favorita za ispadanje, odveo do trona Premijer lige, a osvajanje prošlogodišnjeg trofeja vidi kao posledicu savršene kombinacije mnogo faktora.

"Teško je izdvojiti jednu stvar, sve je bilo savršeno. Hemija u svlačionici je bila magična, na način sa kojim se nisam susretao ranije. Na terenu smo se trudili da izvučemo maksimum iz svake situacije, a imali smo i sreću da niko od "velikih" timova nije bio u dobroj formi. Možda ne deluje tako ako se uzme u obzir da smo imali bar 10 bodova više u odnosu na ostale klubove", rekao je trener Lestera.

On je nakon titule izborio sa ekipom Lestera i plasman u 16 najboljih timova Lige šampiona, a trenutno je 15. u Premijer ligi.

"Moglo bi se reći da oslobađam um fudbalera, doduše ne kod svih. Boli me kada to ne postignem i smatram ga svojim neuspehom, a ne njihovim. Mislim da je to tajna mog uspeha, jer kada radite na najvišem nivou morate da pokažete igračima koliko volite ovu igru i ubedite ih da učine isto. Važno je da, ako stvarno hoćete da znate šta neki igrač želi, nekad je dovoljno samo da pitate", zaključio je Ranijeri.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar